Print Friendly, PDF & Email

Als we praten over koken zonder pakjes en zakjes, dan gaat het al snel over gerechten uit de wereldkeuken. Misschien omdat er in het buitenland vaak meer kruiden gebruikt worden dan in de traditionele Nederlandse keuken? Of omdat een stamppot of AVG’tje zo makkelijk gemaakt is dat er haast geen convenience aan te pas komt? Ik weet het ook niet, maar ik weet wel dat ik vandaag het recept voor gehaktkebab met jullie deel!

Recept voor gehaktkebab | eethetbeter.nl

Koken zonder pakjes en zakjes

Als ik één thema zou moeten noemen dat telkens terugkomt op mijn blog, is het wel koken zonder pakjes en zakjes. Superleuk dus dat dit het thema was van de tweede week van de FeelGoodBoost. Tijdens deze “boost” geven Linda, Suzanne, Reny en ik je 3 weken lang informatie en tips over bepaalde thema’s. Vorige week hebben we het gehad over “suikervrij”. Het thema van volgende week maakt Linda aanstaande zondag bekend als ze het weekmenu deelt.

Wat is kebab?

Kebab is gebraden gekruid lams, kalfs- of kippenvlees. De naam komt uit het Perzisch en betekent gebakken vlees. Er zijn vele verschillende soorten kebab, in Europa is döner kebab de populairste. (bron: Wikipedia)

Ik kende kebab vooral van de reepjes vlees in mijn kapsalon of Turkse pizza. Heerlijk vind ik dat! Dit recept, dat overigens afkomstig is van mijn moeder, is heel anders dan dat. Het zijn gekruide spiesen met rundergehakt uit de koekenpan of grillpan.

Voor een doordeweekse maaltijd

Dit recept voor gehaktkebab kost nauwelijks meer tijd dat het bereiden van een gehaktbal. Bovendien serveren wij het met (kriel)aardappels en groente. Wat dat betreft heeft het wel wat weg van een ordinair AVG’tje 😉 De kids zijn hier thuis op traditioneel Aardappels-Vlees-Groente, dus dat komt goed uit!

Gehaktkebab ipv AVG | eethetbeter.nl

Recept voor gehaktkebab

Vleesspies voor 4 tot 6 personen. Serveer met bijvoorbeeld groenten en gebakken krielaardappelen. Een yoghurtsaus met knoflook en peterselie maakt het helemaal af.

Ingrediënten

 • 500 gram rundergehakt
 • 2 tenen knoflook
 • 2 theelepels gemalen komijn (ook wel Djinten genoemd)
 • chilipoeder naar wens
 • zout
 • olie

Benodigdheden

 • Grillpan en fornuis
 • Satéprikkers of andere spiezen

Bereiding

 1. Pers de knoflook
 2. Meng het gehakt met de knoflook, het komijnpoeder en zout en (chili)peper
 3. Verdeel het gehaktmengsel in gelijke porties en rol er “worsten” van
 4. Prik in iedere “worst” een spies en bestrijk het vlees met olie
 5. Bak de gehaktkebab in een grillpan gaar. Afhankelijk van de dikte van het vlees, zal dit tussen de 5 en de 15 minuten kosten
 6. Eet smakelijk!

Zo zie je maar dat koken zonder pakjes en zakjes helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn! Hopelijk genieten jullie van dit heerlijke Turkse vleesgerecht.

Hoe vaak per week eten jullie aardappels, vlees en groente?

Turksegehaktbal op een spies | eethetbeter.nl

Related Posts