Snelle maaltijd: romige zalm met groente

Print Friendly, PDF & Email

Weet je, ik vind het leuk om recepten te bekijken en me te verbeelden dat ik ze maak en vooral proef. Toch staat me soms iets tegen met “snelle” recepten. Deze bestaan doorgaans uit veel kant en klare producten OF ze zijn superduur OF ze zijn alleen maar snel als je en eenpersoonsportie eet. Dat zijn drie dingen die niet in mijn leven passen en daarnaast voeg ik graag VEEL groente toe. Ik geloof ook dat het wel mogelijk is om snel en gezond te eten met het hele gezin en daarom deel ik vandaag deze snelle maaltijd: romige zalm met groente!

Snelle maaltijd: romige zalm met groente | eethetbeter.nl

Snel en gezond eten met het hele gezin

Onlangs kondigde ik al aan dat er deze maand een aantal recepten op mijn healthy foodblog zouden verschijnen met snelle en gezonde recepten voor het hele gezin. Snel is natuurlijk een relatief begrip, maar ik zal het wat concreter maken: ik vind snel dat een maaltijd inclusief snijden en (voor)bereiden binnen een half uur op je bord ligt. Wie geen gezin heeft zal wellicht zijn wenkbrauwen fronsen momenteel, maar geloof me, dit is echt een uitdaging als je jouw kleine liefjes een bord vol groente en ander lekkers voor wilt schotelen.

Ik durf het bijna niet weer te schrijven, maar Culicool biedt een receptenprogramma aan met snelle recepten voor 2 personen. Zelf vind ik ze heel geschikt om te verdubbelen voor het hele gezin. Dit programma kost geld, maar je kunt wel gratis deelnemen aan een testversie van 3 dagen. Kost niks, dus altijd de moeite waard. Aanmelden kan hier.

Vaker vis eten

Ook in huize Eethetbeter hebben we regelmatig goede voornemens op het gebied van voeding. Eentje daarvan is het vaker willen eten van vis. Ik vind dat zelf namelijk best een gedoe. Witvis en ik zijn geen vriendjes (iemand receptentips?), maar vis uit blik en zalm daarentegen zijn favoriet. Vandaag deel ik een recept voor romige zalm met groente. Zalm is supermakkelijk te bereiden en is in alle vormen lekker te eten. Het is geen probleem als deze licht rosé is en hij combineert met alles. Fijn om er deze keer mee aan de slag te gaan om een snelle maaltijd te bereiden.

Snel en gezond eten met het hele gezin | eethetbeter.nl

Recept voor een snelle maaltijd: romige zalm met groente

Koolhydraatarm diner voor 4 personen. De maaltijd bevat ruim groente voor hedendaagse begrippen, maar de pan gaat hier in huis schoon op!

Ingrediënten

 • 1 stronk broccoli (circa 500 gram)
 • 1 bloemkool
 • 500 gram zalm
 • 250 ml kokosmelk of slagroom
 • 250 gram cherrytomaten
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 eetlepel Italiaanse tuinkruiden
 • zout en peper
 • vet (kokosolie, ghee of roomboter) om in te bakken
 • 100 ml water
 • eventueel verse basilicum en arrow root, kuzu of maizena

Benodigdheden

 • Grote (wok)pan en fornuis

Bereiding

 1. Snijd de bloemkool vanaf de (witte) bovenkant in vieren. Haal de steel eraf alsof je een klokhuis uit een appel haalt. Er ontstaan nu kleinere bloemkoolroosjes. Snijd ze eventueel nog iets fijner. Maak ook de broccoli schoon;
 2. Verwarm een grote pan met wat vet. Doe de bloemkool en de broccoli hierin. Voeg 100 ml water, het uienpoeder en de Italiaanse kruiden toe en laat de groenten 5 minuten smoren;
 3. Snijd de zalm in grove stukken en leg deze bovenop de groente. Schep het maaltje na enkele minuten om;
 4. Als de vis bijna gaar is, kan je de tomaten en de kokosmelk of slagroom toevoegen. Warm alles door;
 5. Breng op smaak met zout en peper. Indien gewenst kan je de saus binden met arrow root, kuzu of maizena en verse basilicum toevoegen;
 6. Eet smakelijk!

Wil jij wel eens “gewoon snel en gezond” eten met het hele gezin? Wat is daarvoor jouw succesrecept? Laat het me weten in de reacties (het plaatsen van een link mag altijd).


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Snel klaar zalm | eethetbeter.nlHeerlijke romige zalm met broccoli en bloemkool | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *