Print Friendly, PDF & Email

Volgende week ben ik jarig! Ik heb besloten eindelijk weer een feestje te geven en terwijl ik mijn verlanglijstje samenstelde, viel me op dat mijn wensen veelal samenhangen met een gezonde leefstijl. Aangezien het maken van een verlanglijstje voor velen een onmogelijke opgave is, zal ik de verlanglijst voor mijn verjaardag hier delen!

cny3xseuaaaje27

Ouder worden

Op 4 november word ik 37 jaar, dat vind ik wel even slikken. Gek dat een simpel getal dat effect op me heeft. Het geeft een dubbel gevoel, enerzijds wil ik niet oud worden en anderzijds wil ik al helemaal niet jong sterven. In de afgelopen jaren verloren we familieleden in de maand november. Ook dat geeft een dubbel gevoel. Juist daarom besloot ik dit jaar het leven weer te gaan vieren met een feestje. Daar horen uiteraard vooral gezellige mensen bij en lekkere hapjes. De cadeaus zijn van ondergeschikt belang, maar om te voorkomen dat ik straks tig flessen niet-natuurlijke shampoo in mijn kast heb liggen, maakte ik toch een verlanglijst. Kijk je mee?

De verlanglijst voor mijn verjaardag

Onderstaand lijstje geeft een beeld van mijn fysieke wensen. Misschien haal je er ook wat inspiratie uit voor als jij jarig bent of als jij een lijstje voor Sinterklaas of Kerst wilt gaan maken. Aangezien gezondheid meer is dan beter eten alleen bevat dit overzichtje allerlei producten op het gebied van voeding, gezondheid en ontspanning.

Keukenmachine

Het duurste cadeau maar meteen vooraan op de lijst. Ik ben fan van mijn Ken! Mijn keukenmachine van Kenwood gaat al heel wat jaartjes mee. De losse onderdelen beginnen inmiddels wat slijtage te vertonen en met de machine heb ik een keer een dom ongelukje gehad. Vervanging van “Ken” zou dus best welkom zijn, maar dat is nogal een rib uit mijn lijf. Gelukkig heb ik niet zo’n heel dure smaak, want ik ben ook best tevreden met een van de goedkoopste keukenmachines van Kenwood, zoals de Kenwood Prospero KM287 van ruim €200.

9200000008136973_2

Chakra armband

Ik varieer weinig met sieraden en ben gek op edelstenen. Een chakra armband staat al tijden op mijn verlanglijstje. Ik vind de kleuren vaak zo mooi! De armband op de afbeelding is te koop bij InTu jewelry voor €48,95. Link naar webshop.

chakra-armband-zilver-voor

Le Creuset taartvorm

Wie mij volgt op Instagram heeft misschien de laatste tijd al foto’s met mooie blauwe pannen voorbij zien komen. Ik ben namelijk hoteldebotel verliefd op de artikelen van Le Creuset. Inmiddels bezit ik een pan en een aantal kleine ovenschaaltjes en ik zou mijn collectie graag uitbreiden met een grote, rode taartvorm. Wat een plaatje he? Deze heeft een diameter van 32 cm en is gemaakt van aardewerk.

9200000027967657

Compressiekousen

Oei, deze kousen zijn alles behalve sexy, maar het lijkt me onwijs fijn om warme benen te hebben tijdens het rennen. Daarnaast zorgen compressiekousen voor betere bloedcirculatie en snellere verwijdering van afvalstoffen. Het is dat ze ruim €30,- kosten anders had ik deze running socks al lang geprobeerd.

9200000063768695

Hardloop outfit

Ik ben zo’n ontzettende koukleum. Zelfs tijdens het hardlopen ja! Het wordt hoog tijd voor een winteroutfit met verlichting geloof ik, zodat ik lekker opval als ik in het donker ga rennen. Wat vind je van deze hardloopsweater? Daarmee zullen ze me niet snel ondersteboven rijden toch? Te koop bij onder andere wehkamp.

767806_pb_01

Insectenhotel

Ik word wel eens een beetje verdrietig als ik zie dat mensen een tuin aanleggen met tegels, tegels en nog eens tegels. Zo heeft Moeder Natuur het niet bedoelt! Als compensatie staat mijn tuin (iets te) vol met planten en zijn ook de insecten hartelijk welkom. We hebben al 1 klein insectenhotel, maar er past er vast nog eentje bij. Deze vond ik bij de moestuinwebshop voor ruim €30,-. In dit hotel kunnen onder andere lieveheersbeestjes, vlinders en wilde bijen wonen.

em-header-ecostyle-insectenhotel_1

Spiraalsnijder

Met ons grote gezin vol groente-eters krijg ik onwijs lamme armen als ik courgetti wil maken. Een apparaatje dat het voor mij doet lijkt me ideaal. Zoiets als deze van ruim 30 euro bij Bol.com bijvoorbeeld.

9200000015483851_1

Goudsbloem zaadjes

50 zaadjes van de Goudsbloem voor €1,60 koop je bij Het Groen van Jeroen. Jeroen is een idealist met groene vingers. De planten- en kruidenzaden die hij verkoopt zijn 100% GMO-vrij en onbespoten. Zo ook deze Goudsbloem, die beter bekend is onder de naam Calandula. Deze eetbare bloem heeft een medicinale werking. Het lijkt me echt gaaf om hier zalf mee te maken of gewoon de salade mee op te leuken.

goudsbloem-calendula-officinalis

Boek: kinderen bewust (op)voeden

Dit boek staat al jarenlang op mijn wensenlijstje, maar is helaas niet te leen bij de bibliotheek. Het gaat over een nieuwe generatie kinderen en hoe hiermee om te gaan qua opvoeding, maar ook met het eten dat je ze voorschotelt. Het lijkt mij heel mooi om (de “problemen” van mijn) kinderen meer holistisch te kunnen bekijken.

9200000005540415

Kookworkshop moleculair koken

Het is al jaren geleden dat ik in een professionele keuken stond. Dat lijkt mij wel weer eens leuk! De combinatie met scheikunde tijdens een workshop moleculair koken maakt me helemaal nieuwsgierig. Deze workshop wordt in Ede aangeboden bij Ede aan de Kook voor €55,00.

Houten borrelplank

Naast mijn simpele snijplanken van Ikea zou een mooie borrelplank niet misstaan. Al is het maar voor de food fotografie 😉 Ik vind deze houten tapas plank met golvende rand van €24,50 bijvoorbeeld heel mooi.

9200000062288878

 

Het is een heel anders dan anders blogje geworden, maar hopelijk ook voor jullie best leuk voor een keertje! Ik ga duimen dat ik een van bovenstaande cadeaus zal krijgen, maar hoop vooral dat ik veel dierbaren om me heen heb op mijn verjaardagsfeestje. Wat staat er al tijden op jullie verlanglijst?

Dit artikel bevat enkele affiliate links. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Related Posts