Recept voor Paleo scones voor bij de high tea

Print Friendly, PDF & Email

Genieten jullie ook zo van een high tea? Lekker met een groepje mensen bij elkaar kletsen en van heerlijke kleine hapjes smullen. Het hele gebeuren wordt een stuk minder ontspannen als je bepaalde dingen niet kunt of wilt eten, bijvoorbeeld als je een intolerantie hebt of voor een bepaalde leefstijl kiest. Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden… En zo kwam het recept voor Paleo scones voor bij de high tea tot stand!

Recept voor Paleo scones | eethetbeter.nl

Bounty girls

Zoals ik jullie al eerder vertelde, heb ik een thuisstudie tot natuurvoedingsadviseur bij Civas gevolgd. Deze opleiding werd ondersteund door twee praktijkdagen. Via via kwam ik terecht in een intervisiegroep die uit de studie gerold is. We genoten in april 2016 van een weekend vol (kook)plezier en informatie samen. Al snel ontstond er een naam voor deze club gedreven dames: de Bounty girls. Ik zal je niet vermoeien met het verhaal achter deze naam 🙂 We hebben geregeld contact om leuke wetenswaardigheden uit te wisselen of om vragen te stellen. We richten ons op de orthomoleculaire voeding, ook wel natuurvoeding genoemd.

High tea

Binnenkort hebben we afgesproken om elkaar weer eens te zien. We organiseren dan een soort “American High Tea”, waarbij we allemaal voor een orthomoleculair verantwoord hapje zorgen.

Omdat “orthomoleculair” niet zo lekker bekt en voor veel mensen nogal onbegrijpelijk klinkt, heb ik het liever over natuurvoeding of Paleo. De Paleo Lifestyle en de orthomoleculaire voeding hebben een aantal overeenkomsten.

Als ik aan een high tea denk, dan eerst het eerste dat in mijn hoofd opkomt “scones met clotted cream en jam”. Zonder geraffineerde suikers, gluten en koemelk is het nog best een uitdaging om deze te maken. Toch ging ik aan de slag en ontstond er een glutenvrij en lactosevrij recept voor scones. Lekker!

Recept voor Paleo scones voor bij de high tea

Een glutenvrij, lactosevrij en suikervrij recept voor stevige cakes die vaak met jam en geklopte room gegeten worden.

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Oven
  • Geen mixer!
  • Muffinvorm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 160 graden
  2. Kluts de eieren
  3. Roer de droge ingrediënten (zonder de baksoda) door elkaar
  4. Doe nu de eieren bij de droge ingrediënten, goed mengen. Voeg op het laatst de baksoda toe
  5. Doe het beslag in kleine bakvormpjes
  6. Bak de Paleo scones in 30 minuten af
  7. Eet smakelijk!

Wat is het eerste recept waar jij aan denkt bij een high tea?


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Recepten natuurvoeding high tea | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *