Recept voor roerbakgroente met kip

Print Friendly, PDF & Email

Er zijn van die dagen dat je laat thuis bent en gewoon honger trek hebt. Geen zin om tijd te “verspillen” aan koken, maar dat je gewoon wilt eten. Dit recept voor roerbakgroenten met kip is er zo eentje voor op dat soort momenten.

Recept voor roerbakgroente met kip | eethetbeter.nl

Je hebt van die momenten…

Het komt hier ook voor hoor, dat ik gewoon geen zin heb om de keuken in te duiken na een lange dag en de verleiding om langs de snackbar of pizzeria te rijden heel groot is. Of om via een of andere bezorgservice de maaltijd op tafel te toveren. Toch geef ik er niet vaak aan toe. Als ik dat wel doe, dan baal ik er vaak al gauw van. Zo snel blijkt het vaak niet en daarnaast vind ik het best een investering om voor ons gezin van vijf eten te bestellen.

Het blijkt veel verstandiger om op dat soort momenten een zak roerbakgroenten en een pakje gesneden kipfilet te kopen en deze in de wok te gooien. De investering in zowel tijd als geld is dan maar minimaal en er staat rap en min of meer gezonde maaltijd op tafel.

Min of meer gezond?

Ja, ik hou van zelf koken met verse ingrediënten! Maar er zijn situaties dat ik de gulden middenweg kies. In plaats van naar de snackbar rijden, voeg ik een paar zakjes gesneden spul samen om een maaltijd vol groente op tafel te kunnen toveren. Eet het beter en dan in de letterlijke zin van het woord. Als ik meer tijd heb kies ik weer voor groente die ik zelf zal snijden en die minder plastic afval oplevert, beloofd! 🙂

Supersnelle gezonde maaltijd | eethetbeter.nl

Struisvogel

Ik heb gekozen voor de Oosterse wokgroente van Lidl. Het zakje bevat alleen groente en verder geen conserveermiddelen of iets dergelijks. De ingrediënten van de kip heb ik niet durven bekijken. Is het je wel eens opgevallen dat biologische kip onbetaalbaar is? Dat komt omdat ze aan de niet-bio-kip en het vlees ervan zoveel rommel toevoegen. Bah! Deze keer gedraag ik me als een struisvogel en steek ik mijn kop in het zand. Ik wil niet weten wat er allemaal in de kipfilet zit. Voel je vrij om wel voor de betere keuze te gaan in deze! Het liefst zou ik alleen bio kip eten…

Recept voor roerbakgroente met kip

Zeer snel en min of meer gezond recept voor het diner met ongeveer 4 personen. Andere recepten in de categorie makkelijk en snel vind je hier.

Ingrediënten

 • 3 zakken wokgroenten a 400 gram
 • 400 gram gesneden kipfilet
 • 150 gram cashewnoten
 • 100 ml tamarisaus of ketjap
 • kokosolie om in te bakken
 • optioneel: champignons, knoflook

Benodigdheden

 • Grote (wok)pan

Bereiding

 1. Laat de kokosolie smelten
 2. Bak de kipfilet totdat de buitenkant niet meer roze is
 3. Voeg de roerbakgroenten toe
 4. Bak het geheel 5 tot 10 minuten onder af en toe roeren
 5. Blus af met de tamarisaus en voeg voor het serveren de cashewnoten toe
 6. Geniet van dit snelle recept voor roerbakgroente met kip!

Wat doe jij als je laat thuis bent en ontzettende trek hebt? Bestel je iets, ga je (uitgebreid) koken of maak je een andere keuze? Laat het me weten in de reacties!


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Recept voor roerbakgroente met kip | eethetbeter.nl

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *