Print Friendly, PDF & Email

Dat tegenwoordig de kruidnootjes al in september in de winkel liggen, lijkt de normaalste zaak van de wereld. Waarschijnlijk worden ze ook gekocht en gegeten. Eigenlijk zitten “we” ons dus vier maanden lang vol te proppen met allerlei extra’s. Geen wonder dat men in januari massaal aan de lijn gaat. Onder het motto “wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af” deel ik hierbij 10 gezonde Sinterklaastraktaties, die veelal puur natuur zijn!

10 gezonde Sinterklaastraktaties | eethetbeter.nl

Geniet nooit met mate

Niks mis met kruidnoten en chocoladeletters, maar probeer ze niet iedere dag te eten. Ik heb geprobeerd een aantal Sinterklaassnacks op een rijtje te zetten die je haast wel iedere dag kunt eten. Lekker puur natuur en veelal gemaakt van groente en fruit. Eet smakelijk!

1) Sinterklaasstaf van paprika

Is het jullie wel eens opgevallen dat een in reepjes gesneden paprika haast dezelfde vorm heeft als de staf van de goedheiligman? Het kleurt nog leuk op tafel ook.

sinterklaasstaf-van-paprika-eethetbeter-1

2) Zwarte Piet van mandarijn

Soms is het leven zo simpel, maak een mutsje van crepepapier en zet deze op een mandarijn. Teken er een gezichtje op en klaar is de traktatie voor de kleine Proefheld. Superleuk toch?! (bron onbekend)

zwarte-piet-van-mandarijn

3) Mijters van appels

Een rode appel en een mesje, meer heb je niet nodig voor deze Sinterklaasmijters. Door wat citroensap over de appel heen te sprenkelen wordt hij niet zo snel bruin.

Gezonde Sinterklaas traktatie

4) Neem een schoen mee naar school

Een lunchbox gevuld met een boterhammetje in de vorm van een schoen zou ik ook wel mee naar mijn werk willen nemen! En wat is het een leuk idee om fruit ingepakt mee te geven naar school zoals bij de broodtrommel eronder. (bron onbekend) bento-lunch-sinterklaas-2bento-lunch-sinterklaas-1

5) Uitdeelzakjes met fruit

Van een jute zak, wat lint of touw en fruit kan je gezonde traktaties maken. Zo’n traktatie kan je iedere dag wel eten hoor!

uitdeelzakjes-met-fruit-eethetbeter-1

6) Ei ei eiersint

Deze Sinterklaas kijkt zo boos omdat hij hij weet dat jij hem zo op gaat eten. Een ei, paprika en lijnzaadjes voor de ogen maken de hartige snack compleet.

ei-ei-eiersint-eethetbeter-1

7) Aardbeien

Het is niet echt de tijd van het jaar voor aardbeien, maar toch mochten deze mini-Sinterklaasjes van aardbeien en geklopte room niet ontbreken in het overzicht vond ik. Ik vond ze op stnicholascenter.org.

sinterklaas-van-aardbeien

8) De staf van Sinterklaas #2

De Proefhelden die graag zelf kiezen kan je een kleurrijk bord met de staf van Sinterklaas voorzetten. Wist je dat zelf kunnen kiezen een positieve boost geeft aan het zelfvertrouwen van je kleine spruit?

de-staf-van-sinterklaas-van-fruit-eethetbeter-1

9) Fruitspies het paard van Sinterklaas

De schimmel van Sinterklaas mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. De werktekening en -beschrijving vind je hier.

het paard van sinterklaas | eethetbeter.nl

10) Sinterklaas fruitspies #2

Deze afbeelding vond ik Pinterest, maar de bron kan ik niet achterhalen. Geen idee dus waarmee het gezichtje is gemaakt. Weet jij het?

fruitspies-sinterklaas

Tot zover 10 gezonde Sinterklaastraktaties. Ken jij er ook nog eentje die absoluut niet mag ontbreken in dit overzicht? Ik lees het graag in de reacties!

Voor andere pure en suikervrije Sinterklaas snacks verwijs ik jullie naar de websites van Fit en puur en Blij Suikervrij. Wij vormen met zijn drieën het team achter Proefhelden, waarin we (ouders van) kinderen graag willen inspireren gezonder te eten. Volg alles van Proefhelden tot en met 4 december 2016 via deze besloten Facebook-groep.


Ga jij een van deze deze gezonde Sinterklaastraktaties maken? Ik zou het heel leuk vinden als je het resultaat deelt op social media! Je kunt me taggen via #eethetbeter en @eethetbeter.

Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *