Print Friendly, PDF & Email

De vaste volgers kennen Fedde al zijn leven lang! Ik blog immers al drie jaar en Fedde wordt in februari twee. Ik deelde al eerder een eetdagboek van mijn jongste zoon en hoop jullie deze keer opnieuw een kijkje te geven in ons leven. Lees snel verder voor het eetdagboek van een dreumes!Eetdagboek van een dreumes | eethetbeter.nl

Fruitmonster

Kleine Fedde is gek op fruit. Het is sowieso een vrij makkelijke eter, maar wel eentje met een eigen willetje. Het liefst eet hij zelf. Het kan gebeuren dat hij een tijd lang helemaal stapelgek is op iets om het vervolgens botweg te weigeren. Ook deze keer zijn de antwoorden ongecensureerd.

Naam: Fedde

Leeftijd: 1 jaar en 9 maanden

Lievelingseten: fruit, frites

Houdt niet van: dat verandert telkens

Lievelingseten met de P: patat

Favoriete broodbeleg: avocado

Favoriete ontbijt: kwark met fruit en havervlokken

Favoriete lunch: gekookt ei, soep, bolletje broodjes en vooral datgene wat een ander wel heeft (en Fedde niet)

Favoriete diner: stamppot of iets met vlees/vis en aardappelen

Favoriete toetje: yoghurt of kwark

Keukenfavoriet: alle kasten leeghalen als papa en mama proberen te koken

Borstvoeding: nog steeds!

Wat verder op tafel komt: Zet zijn schaaltje graag op zijn hoofd als hij klaar is met eten. Eet het liefst zelf.

Donderdag

Fedde start zijn dag met een slokje borstvoeding. Een uurtje later krijgt hij zijn ontbijt: een boterham met avocado en een beker thee. Vervolgens brengt mijn lief hem naar Kinderdagverblijf Happy Kids in Ede, waar hij een dag per week naar toe gaat. Toen ik nog zwanger was hebben we getwijfeld of we weer voor deze vorm van opvang wilden kiezen (de oudste twee boeven zijn hier ook vier jaar lang vertroeteld). Een gastouder leek ons bijvoorbeeld ook wel wat.

Uiteindelijk hebben we toch voor Happy Kids gekozen. Het ligt misschien niet naast te deur, maar de leidsters zijn deskundig en zorgzaam, we hebben er nooit gedoe (heel veel liefde voor het vertrouwen in elkaar) en deze opvang heeft een groene visie. Zo is er bijvoorbeeld een moestuin en lopen er dieren buiten. De kinderen krijgen heel beperkt suikers en er is een strikt traktatiebeleid. Op de opvangdagen ontvang ik foto’s en kan ik contact leggen met de “juffen” via een speciale app. Ik heb geen seconde spijt gehad van de keuze om weer naar Happy Kids te gaan. Dat bleek maar weer toen ik vroeg of de leidsters foto’s wilden maken voor dit eetdagboek. Kijk maar eens naar dit moois!

img_3063img_3083img_3075img_3074   img_3038  img_2759

Op het kinderdagverblijf eet Fedde fruit, rauwkost, brood en een koekje. Hij drinkt er water, melk en thee. Zoals jullie in de eetdagboeken van Tygo en Ravi wellicht al gelezen hebben, eten we op donderdagavond vaak kliekjes. Zo ook deze keer, toen Fedde van de hutspot smulde! Daarna mocht hij zelf yoghurt eten, wat een feest.

fedde-eet-eethetbeter-1

Vrijdag

Fedde start zijn dag opnieuw met een slokje borstvoeding. Even later krijgt hij zijn ontbijt: havermoutpap met rozijnen en peer. Zelf eten natuurlijk, dus dat is gegarandeerd vieze haren achteraf.

fedde-eet-eethetbeter-2

Daarna zijn we lekker met de fiets naar mijn oma gegaan. Dat proberen we iedere week een keertje te doen. Oma is altijd dolgelukkig om ons (lees: Fedde) te zien. Fedde eet een appel bij zijn overgrootmoeder op schoot.

fedde-eet-eethetbeter-3

Daarna is het al snel weer lunchtijd. Na een gekookt ei en wat zoete aardappelsoep eet Fedde 1 rijstwafel met groentespread en eentje met tahin (sesampasta). Hij drinkt er een fles melk bij.

Na zijn middagdutje hoeft Fedde zijn banaan niet. Ook zijn avondeten laat hij links liggen. Dat gebeurt niet zo vaak. Al snel komt de aap uit de mouw: Fedde spuugt de (nieuwe) bank onder en later nog een keer over de vloer. Bah! Gelukkig drinkt hij daarna goed water.

Zaterdag

Fedde heeft niet meer gespuugd en goed gedronken aan de borst, alleen zijn boterham hoeft hij niet. De appel en banaan die hij als tienuurtje krijgt, eet hij voor de helft op. Los van zijn rode wangen en dunne luiers lijkt hij weer aardig de oude. We vertrekken naar een binnenspeeltuin voor de Sinterklaasviering van ons werk, waar Fedde een stukje speculaas eet, een bakje (!) frites en een halve frikadel.

Schijnbaar was het toch wel vermoeiend, zeker met dat energierovende voedsel, want Fedde slaapt thuis tot 17 uur! Hij eet nog wel een banaan om vervolgens zijn avondmaaltijd (als de vrouw van huis is eten de mannen sushi en zalmrolletjes ;-)) weer te laten staan. De yoghurt gaat er uiteraard wel in als koek!

fedde-eet-sushi-eethetbeter-1

Tot zover het eetdagboek van Fedde. Het liep even anders dan gewenst en gepland omdat Fedde ziek werd, maar desalniettemin heb ik jullie een kleine blik op het leven van onze Benjamin gegeven.

Wil of wilde jouw kind ook altijd alles zelf eten?

Dit dagboek dient puur ter inspiratie. Lees ook mijn disclaimer. Voor andere eetdagboeken van kinderen verwijs ik jullie naar de websites van Fit en puur en Blij Suikervrij. Wij vormen met zijn drieën het team achter Proefhelden, waarin we (ouders van) kinderen graag willen inspireren gezonder te eten. Volg alles van Proefhelden tot en met 4 december 2016 via deze besloten Facebook-groep.


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw artikel online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Pannetje Le Creuset | eethetbeter.nlFedde eet het beter | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *