Recept voor een winterse pizza met boerenkool, biet en geitenkaas

Print Friendly, PDF & Email

Na drie heerlijke weken vol Proefhelden staan we aan de start van december. Een heerlijke maand vol feest en gezelligheid voor veel mensen. Voor de meeste mensen dan… Om de overgang soepel te laten verlopen deel ik vandaag een pizzarecept. Misschien wel kidsproof en gezond, maar vooral lekker en anders dan anders. Lees snel verder voor het recept voor een winterse pizza met boerenkool, biet en geitenkaas!

Recept voor een winterse pizza met boerenkool, biet en geitenkaas | eethetbeter.nl

December = feest!

De maand november stond in het teken van Proefhelden. In december zal het thema FEEST zijn! Lekkere gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin. Ik zal deze week aftrappen met een uitleg over hoe je een kerstmenu samen kan stellen. Op de Hogere Hotelschool was “menuleer” namelijk een van mijn favoriete vakken!

Heb je verzoeken voor recepten voor kerst of oudjaarsavond? Of heb je een bedrijf en heb je een service of product dat prima binnen het thema Feest past? Neem dan contact met me op via de reacties of de mail.

Pizza met boerenkool | eethetbeter.nl

Rode bietenpesto

Ik raakte geinspireerd voor het recept voor een winterse pizza met boerenkool, biet en geitenkaas op Pinterest. Ik maakte mijn eigen variant en het bleek een succes! Zoals al vaker geschreven ben ik gek op de combinatie van verschillende structuren en kleuren in mijn eten. Dat komt wel goed met dit kleurrijke gerecht. De rode bietenpesto is ook zeer geschikt als broodbeleg of dipsaus. Of om gewoon een schaaltje leeg te lepelen, want daar ben ik toe in staat, haha!

De bietenpesto is gemaakt van bieten (duh), noten, tijm en edelgistvlokken. Laatstgenoemde natuurlijke bron van B-vitamines kan het beste koud gegeten worden (dan toch maar het schaaltje leeg lepelen…) en is eventueel te vervangen door Parmezaanse kaas.

Recept voor rode bietenpesto | eethetbeter.nl

Recept voor een winterse pizza met boerenkool, biet en geitenkaas

Snel en makkelijk gerecht voor 2 personen. De pizza is zowel warm als koud te eten. Ik nam hem zelfs mee naar mijn werk als lunch, mmm!

Benodigdheden

 • 2 spelt pizzabodems (La Bio Idea)
 • 50 gram boerenkool
 • 1 gekookte rode biet
 • 150 gram geraspte geitenkaas
 • 2 eetlepels edelgistvlokken
 • 50 gram cashewnoten
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel citroensap
 • 4 eetlepels olijfolie
 • ½ theelepel gedroogde tijm
 • zout en peper

Benodigdheden

 • Keukenmachine
 • Oven

Bereiding

 1. Week de cashewnoten 5-10 minuten in lauw water en warm de oven voor op 220 graden;
 2. Gebruik de keukenmachine of staafmixer om rode bieten pesto te maken van de rode biet, de geweekte noten (wel eerst afgieten), knoflook, het citroensap, de olijfolie, de edelgistvlokken en de tijm. Breng op smaak met zout en peper;
 3. Besmeer de pizzabodem met de bietenpesto en beleg hem vervolgens met boerenkool en geitenkaas. Strooi er eventueel nog wat tijm overheen;
 4. Bak de pizza 8-10 minuten in de warme oven totdat de kaas gesmolten is;
 5. Eet smakelijk!

Wat vind jij dat er niet mag ontbreken in het thema FEEST deze maand?


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Winter pizza zonder tomatensaus | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *