Recept voor courgette-kruidenkaas-hapjes

Print Friendly, PDF & Email

Onlangs ontmoette ik Kees. Mijn eerste indruk was mwah, maar het duurde niet lang voordat ik als een blok voor hem viel. Ik zal je er vandaag alles over vertellen. Deel ik meteen het recept voor courgette-kruidenkaas-hapjes!

Recept voor courgette-kruidenkaas-hapjes | eethetbeter.nl

Volle vrijdag

Het was op een heerlijke vrijdag dat ik na een hartstikke leerzame en leuke foodfotografie workshop bij Ester Overmars belandde op “All you need is Food“, een event van Kroon op het werk. Ik maakte kennis met nieuwe producten, (voor mij) onbekende merken en vooral inspirerende mensen. Ik kan er ontzettend van genieten als iemand vol passie over zijn werk verteld. Zo was het ook met Kees…

Kees en ik

Na een tijdje rondstruinen op “All you need is food” werden wij – ik was op pad met Saskia en Simone – aangesproken door een man met een heel assortiment kaas op zijn kraampje. Of we wilden proeven. Ik sloeg af omdat ik gevoelig ben voor lactose. Gelukkig had de man goed nieuws voor mij: deze kaas is lactosevrij! Daarna volgde een verhaal over het vervangen van melkvetten door plantaardige oliën en bereiding met minder verzadigd vet. Om eerlijk te zijn was ik bijna afgehaakt: een bewerkt product met onder andere zonnebloem- en raapzaadolie staat zeker niet bovenaan mijn favorietenlijstje. En toen mocht ik proeven…

Keesmakers

… alsof er een engeltje over mijn tong pieste! De kaas, of moet ik schrijven: kees, heeft ietwat een bijsmaakje dat heel snel vervliegt. Daarna proef en voel ik geluk. Sjonge, wat heb ik de kaas gemist en wat is het een cadeau dat ik het nu weer met mate kan eten! Weten jullie dat je mij mag wekken voor een tosti? En dat voor mijn “beter eten” periode alle gerechten werden voorzien van een laagje gesmolten kaas? Oh my, ik hou er zo van!

Om een lang verhaal kort te maken: Keesmakers, de makers van kees, hebben een kaas ontwikkeld waarover ze roepen dat deze beter is voor je cholesterol (minder verzadigd vet) en je bloeddruk (want minder zout). De Hartstichting en het Voedingscentrum steunen dit initiatief.

Kees is kaas | eethetbeter.nl

Over de hapjes met kaas

Ik zou liegen als ik zou beweren dat ik direct enthousiast was over kees, maar uiteindelijk ben ik heel blij dat het er is. Het heeft niet lang geduurd voordat ik mijn eten weer bijna allemaal rijkelijk met kees bestrooide. Zo ontstonden ook deze courgette-kruidenkaas-hapjes. De licht knapperige courgette met de volle smaak van de kruiden deed mijn hart sneller kloppen. Reden dus om het recept met jullie te delen. Leuk om met kerst of oudjaarsavond als borrelhapje of amuse te serveren!

Recept voor courgette-kruidenkaas-hapjes!

Makkelijk en feestelijk borrelhapje of amuse. Zowel warm als koud te eten.

Benodigdheden

 • Kees met tuinkruiden (alleen verkrijgbaar in de kaaswinkel)
 • Courgette
 • Oven
 • Kaasschaaf
 • Kaasrasp

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 200 graden
 2. Rasp de kaas
 3. Was de courgette en maak er met een kaasschaaf of dunschiller plakken van
 4. Leg de plakken courgette naast elkaar op de bakplaat en bestrooi met de geraspte kaas
 5. Laat de kaas in 5 a 10 minuten smelten
 6. De courgette-kruidenkaas-hapjes zijn het lekkerste als de plakken even op het rooster kunnen afkoelen en wat knapperig worden
 7. Stapel de plakken op voor het “kerstboom-effect”
 8. Eet smakelijk!

Het is dat ik inmiddels een stuk wijzer ben, anders zou ik nog steeds alles bestrooien met kaas. Wat vind jij zo lekker dat je het het liefste overal op zou doen?


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Borrelhapjes met kaas en courgette | eethetbeter.nl

Dit recept bevat een gekregen product en een goudeerlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *