Print Friendly, PDF & Email

Het jaar 2016 is voorbij gevlogen. Het was er een met diepte-, maar ook veel hoogtepunten! Mijn terugblik lees je hier. In het blog van vandaag met mijn goede voornemens voor 2017 lees je waar ik mijn focus in het komende jaar op leg!

Goede voornemens 2017 | eethetbeter.nl

Goede voornemens

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet iemand die goede voornemens maakt. Althans, niet persé op 1 januari. Ik maak namelijk iedere dag goede voornemens. Dat kunnen kleine dingen zijn (“vanavond ga ik écht op tijd naar bed”) en wat grotere (“volgende keer ben ik zo duidelijk dat deze situatie nooit meer voor kan komen”). Ik heb trouwens een keer wel een goed voornemen gehad op de eerste dag van het jaar: op 1 januari 2004 ben ik gestopt met roken. Van een pakje per dag naar helemaal niks. Cold Turkey. Ja ja, ook ik leefde in het verleden zeker niet altijd beter.

Nieuw jaar - nieuwe kansen

Mijn zeven goede voornemens voor 2017

Dit jaar heb ik wel goede voornemens. Voor mijn foodblog dan, niet zozeer voor mij persoonlijk. Alhoewel… 😉 Ik weet zelf namelijk heel goed wat ik jullie wil laten zien met Eet het beter, maar dit straal ik niet altijd uit. Sterker nog, ik laat me nogal eens leiden door wat andere mensen vinden of willen. Story of my life. Bij deze mijn focus voor het komende food-jaar!

1) Doelgroep: gezinnen!

Voor mij was het vanaf dag 1 al duidelijk, ik wilde me richten op gezond eten met kinderen.  Ik wil laten zien hoe lekker en gezond uitstekend samengaan, zonder daarvoor iedere dag bananenpannenkoeken te hoeven bakken. Het blog van VoedZo over de normalisering van traktaties als maaltijd of gezond tussendoortje was daarin wel een eye-opener voor mij! Met “gezinnen” als doelgroep, zal ik ervoor zorgen dat de nieuwe (diner) recepten voor ongeveer vier personen bedoeld zijn.

2) Recepten die meer dan “gewoon lekker” zijn

Als natuurvoedingsadviseur kan en wil ik geen recepten plaatsen die “gewoon lekker” zijn. Mijn keuze voor ingrediënten en bereidingswijzen komt zelden uit het niets. Gezonde combinaties dus die op de juiste manier bereid worden en ook nog smakelijk zijn. 80% van mijn nieuwe recepten zal geen geraffineerde suiker, lactose, gluten, varkensvlees of gedroogde peulvruchten bevatten, precies zoals past binnen de orthomoleculaire voeding.

3) Ebook uitgeven met gezonde traktaties

Het is me nog steeds een doorn in het oog dat er zo ongezond wordt getrakteerd op school en kinderdagverblijf. Dat moet beter kunnen en ik ga er een handje bij helpen! Ik ga aan de slag met traktaties die hoofdzakelijk van groente en fruit zijn gemaakt. Het resultaat hiervan wordt verspreid via deze website en er zal zowel een gratis als betaald ebook verschijnen met traktatie-ideeën!

4) Geld verdienen met mijn blog

Er wordt me regelmatig gevraagd of ik de kost zou willen verdienen met mijn foodblog. Ja, dat zou ontzettend leuk zijn! Het is geen diepgewortelde droom, maar geld verdienen met het uitvoeren van je hobby lijkt me geweldig. Ik geniet van mijn baan in loondienst en kan me (nog) geen leven zonder voorstellen, maar aan de andere kant lijkt het me wel heerlijk om niet meer continu te hoeven schakelen tussen gezin, werk en blog.

Een andere vraag die ik regelmatig te horen krijg is hoe je in hemelsnaam geld kunt verdienen met bloggen. Daar kan ik uren over uitweiden, maar gelukkig heeft Puur Suzanne dat al op een rijtje gezet voor me. Je leest het hier.

5) Opleiding orthomoleculaire voeding voor kinderen afronden

Al ruim een half jaar geleden startte ik met de thuisstudie “orthomoleculaire voeding voor kinderen”. Ik vind het ontzettend interessant, maar het komt er niet van om in de boeken te duiken. Ik krijg in 2017 een nieuwe kans om te beginnen! Er staan overigens nog heel wat andere cursussen en opleidingen op mijn lijstje. Ik word er zo blij van om van alles over de relatie tussen voeding en gezondheid te leren!

6) Meer koken met kinderen

Ik sta regelmatig met mijn kroost in de keuken. Ze hebben een rol in het kiezen en bereiden van dat wat er op tafel komt. Ik hoop jullie meer te gaan inspireren om met kinderen op ontdekkingstocht te gaan naar gezond en lekker. Kijken hoe planten groeien en gezellig samen koken bijvoorbeeld.

7) Iedere maand een thema en iedere week een nieuwsbrief

De laatste paar maanden van 2016 is het al een gewoonte worden: een maandthema. Ik merk dat ik het prettig en leuk vind om allerlei informatie te bundelen en te delen in een bepaalde periode. Suggesties voor thema’s zijn welkom per e-mail!

Via een vraag op Facebook ontdekte ik dat jullie helemaal niet zitten te wachten op een automatische e-mail nadat er een nieuw blogbericht is geplaatst. Vanaf januari ontvangen jullie de nieuwsbrief dus maar eenmaal per week, op vrijdag. Aangezien er meestal drie blogposts in zeven dagen verschijnen, zullen deze allemaal worden genoemd. Inschrijven kan trouwens hier.

Vooral genieten

Eigenlijk ontbreekt het belangrijkste voornemen in dit lijstje waarin kinderen, gezond en lekker de belangrijkste woorden zijn: genieten! Met al mijn focuspunten vergeet ik dat namelijk nogal eens 😉

Doe jij aan goede voornemens?

Gezond eten met kinderen | eethetbeter.nl

Op de eerste afbeelding staat Fedde met een schaaltje op zijn hoofd. Een beetje speels zijn is een mooi voornemen voor velen van ons 😉 De tweede afbeelding is afkomstig van MuyMaaike. De derde heb ik gevonden op het web.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *