Recept voor een tropische smoothiebowl met ananas

Print Friendly, PDF & Email

Voel jij je ook zo voldaan na de feestdagen? Met de nadruk op “vol” dan… Ik heb echt genoten, dubbel en dwars en daardoor ook meer gegeten dan gebruikelijk. Aankomende maand kan het dus best wat minder. Fijn om mijn dag wat vaker te starten met een groene smoothie, zoals met dit recept voor een tropische smoothiebowl met ananas!

Recept voor een tropische smoothiebowl met ananas | eethetbeter.nl

Het thema van januari is BALANS!

In mijn blog over mijn goede voornemens schreef ik het al: ik wil komend jaar iedere maand een thema geven. Na de spreekwoordelijke vreetdagen in december is het in januari tijd voor balans. Back to normal met wat koek, snoep en ander lekkers. Ik zal ook weer wat vaker recepten plaatsen voor een koolhydraatarme maaltijd of suikervrij tussendoortje.

Smoothiebowl

Gedurende de winter eet ik het liefst warm, maar toch probeer ik te variëren. Tussen de lekkere zoete havermoutpapjes en hartige eieren door, kies ik dan voor een smoothie. Deze eten we met een lepel uit een schaaltje (“bowl”) omdat de spijsverteringsenzymen in het speeksel hun werk beter kunnen doen als je jouw eten daadwerkelijk kauwt. Zelfs als het zo goed als vloeibaar is! Niet dat deze tropische smoothie met ananas heel vloeibaar is hoor, door de toevoeging van avocado en banaan is het nog best een smeuïg geheel.

Over koude en variatie gesproken: ananas voelt heel zomers, maar is in de winter heel goed verkrijgbaar. In combinatie met kokos waan ik me op een strandbedje terwijl de zon me warmt en ik ontspannen naar het geruis van de zee luister.

Groene smoothie met ananas en avocado | eethetbeter.nl

Blender, slowjuicer of sapcentrifuge

Wij hebben zowel een blender, een slowjuicer als een sapcentrifuge in huis. Voor onze “ochtendsapjes” kiezen we meestal voor de blender. De vezels blijven behouden door deze manier van bereiden en de substantie kan dik worden – afhankelijk van de ingrediënten natuurlijk. De slowjuicer gebruiken we voor een sapje tussendoor (of een lekkere alcoholvrije cocktail, mmm) en de sapcentrifuge gebruiken we niet.

Recept voor een tropische smoothiebowl met ananas

Stevige groene smoothie als ontbijt of tussendoortje voor (ruim) twee personen. Het is beperkt houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

 • 1 halve ananas (vers)
 • 1 avocado
 • 1 banaan
 • 2 handen vol spinazie
 • 50 ml (kokos)melk
 • optioneel: kokosrasp, noten, pitten of zaden

Benodigdheden

 • Blender

Bereiding

 1. Schil en snijd de ananas, de banaan en de avocado
 2. Doe de plantaardige melk in de blender
 3. Voeg de spinazie toe
 4. Leg de andere ingrediënten er bovenop
 5. Blend de smoothie totdat er een egale groene substantie ontstaat
 6. Serveer de smoothiebowl in twee grote of vier kleine schaaltjes
 7. Garneer met de kokosrasp, noten, pitten of zaden
 8. Eet smakelijk!

Hoe is het gesteld met jullie balans momenteel? Heb je ook meer behoefte aan gezond eten in januari?

[poll id=”26″]


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *