Recept voor Mr. Sweet Potatosoup uit The Green Happiness

Print Friendly, PDF & Email

In augustus ging ik ervoor: ik startte met “Your 50 Days of Green Happiness”. In dit programma delen Merel en Tessa veganistische menu’s met als doel een gezonder, fitter en slanker lichaam. Ik deed mee en ontdekte onder andere het recept voor Mr. Sweet Potatosoup!

Recept voor Mr. Sweet Potatosoup uit The Green Happiness | eethetbeter.nl

Succes

Er is in de afgelopen maanden heel, heel veel geschreven en gezegd over The Green Happiness. Zowel fans als critici hebben zich wekenlang gebogen over de voor- en nadelen van puur plantaardig eten en de uitspraken van de stralende Merel en Tessa, want dat de dames stralen, daar was iedereen het over eens. Ik heb meestal niet zo’n heel duidelijke mening over dit soort zaken, ben meer het “leven en laten leven“-type. Want wat voor jou werkt, werkt voor mij misschien niet en vice versa.

Waar ik wel een mening over heb, is het succes van het tweetal. Want succesvol zijn ze zeker! Ze hebben elkaar gevonden op de opleiding “Voeding en diëtiek” en hebben zich onder andere verder geschoold in de orthomoleculaire voedingsleer. Tijdens hun persoonlijke uitdagingen met voeding ontdekten ze dat vegan eten het voor hen helemaal was. Ze gooiden het over de bühne. Maakten een boek. En nog eentje. En nog wat losse flodders. En ze verbeterden hun eerste boek. En al deze eindresultaten van hard werken met een heel team worden als zoete broodjes verkocht. Voordat ik een van de boeken aanschafte (ruim €70,00 inclusief verzendkosten – kassa!) ontdekte ik dat de boeken zelfs via Marktplaats nauwelijks in waarde verliezen. Booming business dus!

To be successful, the first thing to do is fall in love with your work (Sister Mary Lauretta)

Om een lang verhaal kort te maken: ik heb ontzettende bewondering voor het succes van de dames achter The Green Happiness! Ik ben er ook van overtuigd dat dit succes ze niet aan is komen waaien, maar dat ze er met hun hele team hard voor hebben gewerkt. En ze hebben hun hart gevolgd, dat is minstens even belangrijk. Ik droom ervan om ooit met Eethetbeter net zo succesvol te zijn op het gebied van gezonde voeding voor kinderen.

Ervaring The Green Happiness | eethetbeter.nl

Mijn Green Happiness

Wie mijn blog op de voet volgt weet misschien dat mijn Green Happiness avontuur van heel korte duur was. Ik schreef er eerder in dit eetdagboek en benoemde het zelfs als dieptepunt in mijn jaaroverzicht. Dat lag niet aan de recepten hoor, in tegendeel. Ik blijk gewoon heel gevoelig voor de meest gebruikte ingrediënten van het veganistische 50-dagen-plan. Het goede nieuws is wel dat ik kennis heb gemaakt met heel vernieuwende recepten met lekker veel groente.

De zoete aardappelsoep uit de Green Happiness is een absolute topper hier in huis! We maken af en toe een grote pan en die eten we met het hele gezin als diner. De restjes eet ik als lunch. Ik neem hem mee naar mijn werk in een thermos food container (Ikea), zodat ik ook daar enorm zit te genieten van de warme, stevige mister sweet potatoe soup!

Recept voor Mr. Sweet Potatosoup uit The Green Happiness

Stevige maaltijdsoep voor 4 tot 6 personen. Loop ook je koelkast nog eens na op restjes groente en voeg ze gerust toe aan deze soep. Hij wordt er alleen maar lekkerder van!

Ingrediënten

 • 1 grote bloemkool
 • 2 grote of 4 kleine zoete aardappels
 • 2 rode uien
 • 200 gram rijst (ongekookt)
 • 3 teentjes knoflook
 • 150 milliliter kokosmelk (klein blikje)
 • 2 liter groentebouillon (let op het ontbreken van E621 bij de aanschaf)
 • 3 theelepels kerriepoeder
 • 3 theelepels nootmuskaat
 • 2 theelepels zwarte peper
 • vet om in te bakken

Benodigdheden

 • Grote pan en fornuis
 • Eventueel een staafmixer

Bereiding

 1. Snij de ui en de knoflook fijn
 2. Warm de pan met wat vet en fruit hierin de ui en de knoflook
 3. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng de soep aan de kook
 4. Schil ondertussen de aardappel en snijd de zoete aardappel en de bloemkool in kleine stukjes
 5. Als de soep kookt kunnen de aardappel, bloemkool, kerrie, nootmuskaat en peper erbij
 6. Laat het geheel 15 tot 30 minuten garen
 7. Voeg tot slot de kokosmelk toe
 8. Eventueel kan je de soep pureren met een staafmixer
 9. Eet smakelijk!

Heb jij wel eens overwogen om veganistisch te gaan eten?


Wil jij op vrijdag een e-mail ontvangen met daarin onder andere de nieuwste gezonde recepten voor het hele gezin? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Mister Sweet Potatoe soup | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *