Simpel ontbijt van gebakken appel met noten

Print Friendly, PDF & Email

Als voedingsadviseur zou ik graag een persoonlijk weekmenu uitreiken aan mijn cliënten, zodat ze houvast hebben als ze puur en onbewerkt willen eten. Ik merk namelijk dat de overgang naar “beter eten” best lastig kan zijn, terwijl ik zelf ervaar dat het helemaal niet zo ingewikkeld is. De eenvoud van dit recept bewijst dat, kijk maar eens naar dit simpele ontbijt van gebakken appel met noten!

Instagram

Aangezien ik mijn cliënten graag een persoonlijk menu uit zou willen reiken, maak ik zo nu een dan een foto van een simpele maaltijd. Een gerecht waarvoor je eigenlijk geen recept nodig hebt. Zoiets als fruit met noten of eieren met spek. Onlangs plaatste ik zo’n afbeelding op Instagram en guess what? Deze foto kwam in het overzicht van meest populaire foto’s van afgelopen jaar!

Voedingsadviseur

Als Natuurvoedingsadviseur en Orthomoleculair gewichtsconsulent kan ik mensen helpen om zich fitter te voelen. Dit doe ik nog niet zo vaak hoor, in combinatie met een gezin, een baan en een blog blijft er weinig tijd over voor een praktijk. Toch merk ik wel dat ik er blij van word als mensen beter in hun vel komen te zitten dankzij mijn tips. Vaak is het niet zo ingewikkeld: meer water drinken, meer groente eten en een goede multivitamine doen al wonderen. Toch merk ik dat het lastig is, dat mensen door de bomen vaak het bos niet meer zien en spreekwoordelijk verdwalen in de supermarkt. Ze geven me aan behoefte te hebben aan een duidelijke richtlijn, zoals een weekmenu.

Eenvoud siert.

Op dit moment richt ik me op een boekje met gezonde traktaties voor kinderdagverblijf en basisschool. Daarna zal ik meer aandacht hebben voor het opstellen van een basismenu voor mijn cliënten. Afhankelijk van de persoon en de klachten zal ik dat aanpassen. Ik wil het vooral niet te ingewikkeld maken, het moet haalbaar zijn om beter te eten. Ook als je een gezin hebt! Zoals ik in de eerste alinea al aankondigde is dit ontbijtrecept een goed voorbeeld van simpel, lekker en voedzaam. Ik hoop mijn cliënten straks te voorzien van tal van dit soort net-niet-recepten 🙂

Simpel ontbijt van gebakken appel met noten

Warm ontbijt voor vier personen.

 

Ingrediënten

 • 4 appels
 • 4 handjes noten
 • 2 handjes rozijnen
 • 2 theelepels kaneel
 • 2 eetlepels kokosolie of roomboter
 • 1 handje verse munt (optioneel)

Benodigdheden

 • Fornuis en pan
 • Appelboor

Bereiding

 1. Was de appels en verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor. Snij ze in gelijke plakken
 2. Rooster de noten in een warme koekenpan zonder vet totdat ze lichtbruin kleuren. Leg ze apart
 3. Smelt het vet in de pan en bak de plakken appel. Wat gaat het lekker ruiken in huis!
 4. Leg de gebakken appel op een bord, bestrooi met rozijnen, noten en kaneel en decoreer met verse munt
 5. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete net-niet-recept?

Ga je dit simpele ontbijt van gebakken appel met noten maken? Superleuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan hashtag #eethetbeter of tag mij @eethetbeter in jouw bericht! Je kunt Eethetbeter hier vinden:

Blijf op de hoogte!

Iedere vrijdag de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Geslaagd-bericht

Voornaam

Achternaam

E-mail

Abonneer

Related Posts