Print Friendly, PDF & Email

“Je weet pas wat je mist, als het er niet is”. Zeggen ze. Dat gaat in dit geval duidelijk niet op, maar dat leg ik zo wel uit. Dan deel ik meteen het recept voor glutenvrije granola met je!

Paleo zaden- en pittenkoek | eethetbeter.nl

Gemis

Gemis is nogal een groot woord hoor! Ik heb het niet over een geliefde die ik moet missen of een dierbaar sieraad dat ik ben verloren. Ik heb het over een schaaltje. En het wordt nog gekker, ik heb het nooit gemist ook. Totdat ik dit schaaltje (zie de foto hierboven) in huis had. Als ik de foto zie ben ik weer op slag verliefd op het ding en kan ik me niet voorstellen dat ik ooit zonder heb gekund

Ik kreeg het vrolijke schaaltje van Iittala van servies.nl, de webwinkel met het grootste serviezen- en bestekcollectie van Nederland. Onlangs bracht ik een bezoek aan hun winkel (Pollman sinds 1890) in Arnhem om kennis te maken met Iitalla. Ik schreef hier iets over in mijn jaaroverzicht.

Hebberig

In de winkel werd ik ontzettend hebberig, want welke foodie heeft er nu geen interesse in het mooiste serviesgoed, de scherpste messen en de handigste pannen? Nou ja, ik dus wel. Superleuk dat ik achteraf wat uit de winkel uit mocht zoeken. Ik koos voor wat serviesgoed van het Finse merk Iittala, zoals bovenstaand schaaltje. De borden hebben jullie wellicht al gezien bij bijvoorbeeld het recept voor courgetti met tonijn en stamppot met spekjes en rucola. Grappig trouwens, dat dit ook beide Paleo recepten zijn, evenals dit recept voor glutenvrije granola.

Recept voor glutenvrije granola | eethetbeter.nl

De Paleo granola dus

Laat ik terzake komen, want jullie komen hier voor het recept. Toch? Ik vond dit recept in het vorige Paleo Magazine en was zo enthousiast dat ik het hier graag wil delen. De knapperige koek is gemaakt van pitten en zaden en daardoor best heel gezond. Ik breek er regelmatig een stuk af als tussendoortje, maar deze Paleonola is ook heerlijk in een schaaltje met kwark bijvoorbeeld.

Recept voor glutenvrije granola

Paleo granola van pitten en zaden voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Voldoende voor 1 grote bakplaat vol knapperige koek. Je hebt geen keukenmachine of mixer nodig. Ik bewaar de helft doorgaans in de diepvries en de andere helft in een wekpot.

Ingrediënten

 • 200 gram zonnebloempitten
 • 200 gram pompoenpitten
 • 100 gram sesamzaad
 • 100 gram amandelmeel
 • 1 eetlepel koekkruiden
 • 2 eieren
 • 2 flinke eetlepels kokosolie
 • 2 flinke eetlepels honing

Benodigdheden

 • Oven
 • Bakpapier
 • Mengkom

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 160 graden
 2. Smelt de kokosolie
 3. Kluts de eieren
 4. Roer alle ingrediënten door elkaar
 5. Bekleed een bakplaat met bakpapier
 6. Leg een laag van een cm van het ongebakken mengsel op de bakplaat. Druk het goed aan en zorg dat het overal even dik is
 7. Bak de glutenvrije granola in ongeveer 35 minuten bruin
 8. Laat hem vervolgens afkoelen voordat je hem in stukken breekt – als je zo lang kunt wachten tenminste 😉
 9. Eet smakelijk!

Kan jij ook zo blij worden van rondstruinen in een kookwinkel?


Dit recept is tot stand gekomen door een recept uit Paleo Magazine en een gekregen product. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts