Print Friendly, PDF & Email

Eind vorig jaar deelde ik mijn goede voornemens voor 2017 op deze pagina. Inmiddels is het jaar bijna een maand oud. De maand januari bracht me mooie dingen zeg! Of ik me aan mijn goede voornemens heb gehouden? Mwah… 😉 Ik zal het je vandaag vertellen in dit persoonlijke blog over januari 2017!

Leesvoer januari 2017 | eethetbeter.nl

Een goede start

Het jaar 2017 startte met lieve vrienden en onze geweldige kinderen. Die overigens weinig zin hadden om te slapen op oudjaarsavond… Zelfs kleine Fedde (1) maakte handig van de gelegenheid gebruik om naar het vuurwerk te kunnen kijken.

Vrienden van Amstel Live 2017 | eethetbeter.nl

Samen met diezelfde vrienden bezochten we Vrienden van Amstel Live. Wat een geweldig gaaf feest was dat zeg! Heerlijk gedanst en zelfs alcohol gedronken. Zal ik binnenkort wat anti-kater tips met jullie delen?

Etentje Semilo | eethetbeter.nl

Het jaar werd ook op een smakelijke manier gestart samen met Semilo, het mediabureau waar ik mee samenwerk. Het was een gezellige avond met al die leuke andere bloggers en de mensen van Semilo zelf.

Kleine tegenvallers

In de afgelopen weken ontdekte ik dat ik echt niet goed reageer op lactose. Wat een pech, want ik ben zo gek op kaas! Hopelijk kan ik het beter eten door het een tijdje uit mijn voedingspatroon te schrappen. Gelukkig reageer ik wel weer redelijk goed op peulvruchten (soja), cacao, lijnzaad en walnoten.

Na het behalen van het rennen van een duurloop van vijf kilometer, bleef ik een beetje steken op dat niveau. Ik besloot een trainingsprogramma voor tien kilometer te starten en kreeg de smaak te pakken! Iedere twee dagen trok ik de hardloopschoenen aan voor een rondje met “Renate”. Totdat ik pijn in mijn voet kreeg. Aangezien ik in het verleden (te lang) door ben blijven lopen met blessures, ben ik meteen gestopt, heb ik een fysiotherapeut bezocht en heb ik nieuwe schoenen aangeschaft. Het lijkt nu beter te gaan. Op naar de tien kilometer!

Over hardlopen gesproken: mijn liefste vriendin Annemarie heeft zich voorgenomen een halve marathon te gaan lopen! Ze is een blog gestart over haar training voor de duurloop van 21km die ze in Disney land Paris zal gaan lopen. Je leest het myroadtodisney.nl. Wat een topper is het hè?

Koken met kinderen

Tygo (8) en Ravi (6) duiken steeds vaker vrijwillig de keuken in met me. Heerlijk vind ik dat! Voorheen kon ik al intens genieten van het bakken van koekjes samen, maar dat ze nu snij- en schilwerk van me overnemen vind ik helemaal top. Dat de gerechten daardoor minder fotogeniek zijn, neem ik voor lief. Fedde helpt ook graag een handje mee. Van de wal in de sloot zeg maar… Toen ik onlangs babyvoeding aan het fotograferen was op de grond, begon meneer ervan te eten. Haha!

Er komen in de toekomst meer leuke recepten voorbij voor en door kinderen. Als jullie nog wensen hebben, hoor ik ze graag! Ik ben bovendien druk bezig met het boekje met traktaties van fruit voor kinderen. Een deadline heb ik nog niet voor jullie, dus hou dit blog vooral in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Gezondheidsbeurs

Ik ben gevraagd om een presentatie te geven op De Nationale Gezondheidsbeurs en ik heb JA gezegd! Ik vind het mega spannend en ver buiten mijn comfortzone, maar ik ga er gewoon voor. Op een dag hoop ik meer mensen te inspireren op het gebied van gezonde voeding voor kinderen, dus dit is een mooie eerste stap.

Het lijkt me geweldig om jullie te ontmoeten op zondag 5 februari 2017 om 13.30 uur in het BloggersTheater! De eerste 100 mensen kunnen met kortingscode “EETHETBETER” toegangskaarten voor slechts €2,50 bestellen via de website van De Gezondheidsbeurs.

Goede voornemens

Eind december deelde ik zeven goede voornemens met jullie. Ze hadden vooral betrekking op gezonde voeding voor het hele gezin. Ik ben daar redelijk bewust mee bezig geweest. Mijn opleiding “Orthomoleculaire voeding voor Kinderen” oppakken is nog niet gelukt, omdat ik bezig ben met het boekje met gezonde traktaties. Iedere week een nieuwsbrief heb ik ook nog niet kunnen realiseren, dus deze ontvangen jullie nog driemaal per week (op woensdag, vrijdag en zondag). Ik kom zo terug op het thema van februari! Je kunt alle blogs in thema “Balans” van januari hier terugvinden.

Februari

In de komende maand kunnen jullie hele leuke samenwerkingen verwachten met Terrasana Natuurvoeding, OnzeBoer en een review met winactie van kookboek van De Groene Vrouw. Ik heb alleen nog geen thema bedacht. Waar zal ik eens extra aandacht aan besteden in februari? Je kunt mee beslissen tot en met 1 februari!

[poll id=”32″]

Ik ben heel benieuwd waar jullie voorkeur naar uitgaat qua thema! Andere vragen of reacties lees ik graag via een berichtje onder dit blog OF natuurlijk op De Nationale Gezondheidsbeurs, waar ik jullie supergraag wil ontmoeten!

Op de afbeelding bovenaan dit blog zie je een Mexicaanse Tomatensoep naar recept van Albert Heijn, alleen dan volledig zelfgemaakt en iets minder pittig omdat jullie naar Fedde zijn bordje kijken. Lekker joh!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *