Print Friendly, PDF & Email

Vorige week plaatste ik een poll op mijn blog waarin ik jullie vroeg wat voor thema jullie leuk zouden vinden voor de maand februari. Dezelfde vraag stelde ik ook op Facebook en Instagram. De reacties waren overweldigend en het thema werd al snel democratisch bepaald. Heb jij al gezien wat het is geworden? Ik vertel het je vandaag en dan deel ik meteen een makkelijk ontbijt met zalm en ei.

Makkelijk ontbijt met zalm en ei | eethetbeter.nl

Het thema van februari is…

Ik had werkelijk geen idee wat voor thema ik voor februari zou kiezen. Gelukkig waren jullie bereid om mij te helpen met de keuze. De opties waren a) Een goede start met ontbijtrecepten b) Een vleugje zomer in de winter en c) Koken met kids. In eerste instantie leken de eerste en de derde mogelijkheid min of meer gelijk op te gaan, maar al snel bleek dat jullie behoefte hebben aan ontbijtrecepten. Leuk!

Een goede start

Een dag start goed voor mij als ik uitgeslapen ben als ik wakker word. Als ik fijne dromen heb gehad. Als de kinderen goed mee werken. En natuurlijk als er een lekker ontbijt op me staat te wachten! Goed starten betekent voor mij ook dat ik begin aan dingen die ik leuk vind en ook de gelegenheid maak om ze naar tevredenheid af te ronden. Geldt dit voor jou ook, of heb jij een compleet ander beeld bij een goede start? En nu niet allemaal over Blue Band Goede Start beginnen!

In de komende maand kunnen jullie vooral veel ontbijtrecepten verwachten en misschien ook nog wel een inspiratieblog binnen het thema. Voor ideeën of samenwerkingen mag je altijd een reactie plaatsen onder dit blog of mij een mailtje sturen.

Kickstart van de dag

In de winter is mijn favoriete ontbijt bijvoorkeur warm en vullend. Soms heb ik behoefte aan zoet en soms aan hartig. Ik merk dat een ontbijt met eieren het beste vult. We eten dan ook eenmaal per week eieren met spek of met zalm. Hieronder zal ik laten zien hoe we die eieren met zalm serveren. Een recept durf ik het namelijk niet te noemen, haha!

Supersimpel koolhydraatarm ontbijt recept | eethetbeter.nl

Makkelijk ontbijt met zalm en ei

Eenvoudig, warm en vullend ontbijt voor twee personen. Koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij en suikervrij.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • 6 snoep- of cherrytomaten

Bereiding

  1. Kook de eieren. Het meest gezonde is het om eieren zachtgekookt te eten, dus het eiwit gestold en het eigeel nog vloeibaar. Helaas hou ik daar zelf niet van.
  2. Verdeel de zalm over twee borden.
  3. Halveer de tomaten en verdeel ze ook.
  4. Pel de eieren en serveer ze op het bord.
  5. Eet smakelijk!

Wat een ongelofelijk makkelijk recept voor ontbijt met zalm en eieren nietwaar? Hopelijk valt het bij jullie net zo in de smaak als hier. Wanneer vinden jullie dat een dag goed start?

Ontbijtrecept voor mannen | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *