Print Friendly, PDF & Email

Op het moment dat ik dit bericht typ is het bijna tien uur ’s avonds. Meestal eet ik niet meer rond dit tijdstip, maar ik merk dat mijn buikje begint te rommelen nu ik de ontbijtrecepten met havermout verzamel. Ik ben heel benieuwd of jullie maag ook zo hongerig reageert als je deze tien recepten op een rijtje ziet staan!

10 ontbijtrecepten met havermout | eethetbeter.nl

Haver is populair

Toen ik andere foodbloggers om ontbijtrecepten vroeg, sprongen er twee receptcategorieën met kop en schouders bovenuit: de havermout en de pannenkoeken. De vaste lezers zullen wel weten dat ik in de winter ook ontzettend kan genieten van een kommetje warme havermoutpap. Natuurlijk kan je ook met havervlokken heerlijke gerechten maken. Kijk hieronder maar eens voor inspiratie!

Haver is gezond en veelzijdig

Haver is natuurlijk ontzettend veelzijdig. Het kan in korrels, -vlokken, -mout en -meel verwerkt worden in gerechten. Over het algemeen geldt dat de bereidingstijd verkort wordt naarmate het ingrediënt kleiner of fijner is. Dit glutenvrije graan bevat veel vezels (daar wordt de darmflora blij van!), B-vitamines, eiwitten en tal van mineralen.

10 ontbijtrecepten met havermout

  1. Sandra heeft een heerlijke havermout plaatkoek in de oven gemaakt. Haar kinderen werden er erg blij van en dat snap ik wel! Het recept vind je hier.
  2. Maaike eet deze kleurrijke ontbijtmuffins met sinaasappel en rode vruchten het liefst in haar “Eat cake for breakfast-pyjama” en ik zou geen foodblogger zijn als ik dat niet zou begrijpen!
  3. Annemiek maakt haar Alles-in-één-havermout-ontbijt de avond van tevoren al klaar en hoeft op de dag zelf alleen nog maar te kiezen tussen fruit of koffie. Ideaal!
  4. “De Zwitserse dokter Bircher-Brenner geloofde heilig in appels én geloofde dat het beter was om de muesli te laten weken.” vertelt Judith bij dit recept voor Bircher Muesli. Dat wil ik proberen!
  5. Wat ontbijt je als jouw vriendin en kinderen lactose, suiker en chocolade moeten vermijden? Annelies wist het wel, die zette ze heerlijke homemade granola voor!
  6. Andrea is meer een zomertype, dus zij probeert de winter te bestrijden met havermout met cranberry’s, rozijnen en walnoten. Dat is vast geen straf!
  7. Meestal is ontbijtcake in een mok, ook wel mugcake genoemd, niet heel super gezond. Althans, ik vraag me altijd af wat er met de voedingsstoffen gebeurt als je het geheel in de magnetron stopt. Gelukkig kan het ook in de oven en in een jampot toont het nog extra mooi ook! Dat heeft Carola goed bedacht.
  8. Skyr is een soort kwark, maar dan met veel eiwitten en weinig vet. Cécile bakte er een havermout-appelcake mee. Jammie!
  9. Natuurlijk mogen ook de havermoutwafels met appel niet ontbreken in het overzicht. Linda presenteert het als een gezond en lekker zondagochtend ontbijt. Zo wil ik mijn Lazy Sunday ook wel starten!
  10. De knapperige granola van Arieta lijkt veel op cruesli door de toevoeging van eiwit. Zelf zou ik wat aanpassingen in de ingredienten doen om hem gezonder te maken, maar ik plaats dit recept zeker op mijn bakhetlijst!

Hopelijk zijn jullie geïnspireerd geraakt door deze tien ontbijtrecepten met havermout! Wat is jullie favoriete havermoutontbijt? Laat het me weten, eventueel met een link naar het recept, in de reacties!

Met dank aan de bloggers die mij een link en foto hebben gegeven naar hun heerlijke recepten!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *