Recept voor baked oats met appel en abrikoos

Print Friendly, PDF & Email

Ik heb echt een haat-liefde-verhouding met social media. En met mijn mobiele telefoon. Ik kan niet zonder, nog geen uur, maar tegelijk verafschuw ik het soms. Toch komen er vooral mooie dingen uit. Zoals dit recept voor baked oats met appel en abrikoos!

Recept voor baked oats met appel en abrikoos | eethetbeter.nl

Onafscheidelijk

Mijn iPhone en ik zijn onafscheidelijk. Ik schat in dat het apparaat nog meer over me weet dan ik zelf. Dat ik meer tijd met hem doorbreng dan met mijn vriend. En dat ik hem vaker vasthoud dan dat ik mijn kinderen knuffel. De vergelijking gaat misschien een beetje ver, maar het geeft wel aan hoe verstrengeld mijn leven is met een zakcomputer. Bizar eigenlijk!

Soms baal ik wel van de innige relatie met het apparaat en vooral met de toepassingen die ik erop heb staan. Het gebeurt me eigenlijk te vaak dat ik Facebook open en me erger aan beelden. Ik volg (bewust!) het nieuws niet, maar dankzij mijn zogenaamde FB-vrienden komt het soms toch keihard binnen. Op Instagram heb ik daar gek genoeg veel minder last van.

Het meest gekke van het contact dat ik via mijn iPhone heb, is wel dat bij wijze van spreken trillende handjes krijg als het er niet is. Een uurtje zonder apparaat lijkt een onmogelijke opgave. Zeker als het wachtmomenten zoals de file of de rij bij de supermarkt.

Havermout uit de oven | eethetbeter.nl

Schaamte

Ja, ik schaam me best een beetje voor wat ik zojuist heb geschreven. Ik besef me tevens dat ik de enige niet ben die deze haat-liefde-verhouding heeft. Alleen maar liefde trouwens voor de leuke gesprekken die ik heb via social media. De aandacht, de complimenten, de kritische vragen en natuurlijk de heerlijke recepten. Want om een lang verhaal kort te maken, zal ik eindelijk het recept voor baked oats met appel en abrikoos delen!

Het recept voor deze zoete havermout uit de oven ontving ik via Instagram toen Jessica van Natuurvoeding In Hart & Nieren haar idee met deelde. Ik maakte het warme ontbijt op een rustige zaterdagochtend. De kinderen konden niet wachten om het te proeven en guess what? Ik moest vechten om er zelf ook een paar hapjes van te krijgen! Een succesvol experiment dus dankjewel Jessica!

Recept voor baked oats met appel en abrikoos

Gezond en warm ontbijt uit de oven met havermout. Voor vier personen. Recept van Natuurvoeding In Hart & Nieren.

Ingrediënten

 • 150 gram havervlokken (of havermout)
 • 2 appels
 • 12 gedroogde abrikozen
 • 4 eetlepels kokosolie
 • 2 theelepels kaneel
 • 2 theelepels gemberpoeder
 • optioneel: honing

Benodigdheden

 • Rasp
 • Oven
 • Ovenschaal

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden
 2. Rasp de appels en snijd de abrikozen. Meng ze en bedek de bodem van de ovenschaal hiermee
 3. Smelt de kokosolie, voeg hier eventueel de honing aan toe
 4. Roer de havervlokken door de kokosolie en doe ook alle andere ingrediënten hierdoor
 5. Bedek de appellaag in de ovenschaal met de havervlokken
 6. Bak de baked oats in circa 20 minuten gaar en warm
 7. Eet smakelijk!

Hoe is de verhouding die jij met je telefoon en of social media hebt?

Kijk eens hier voor nog meer heerlijke inspiratie voor ontbijten met havermout!

Gebakken havermout met abrikoos | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *