Recept voor ontbijtkoek met chai en stemgember

Print Friendly, PDF & Email

Wat leuk dat ik vandaag één van mijn favoriete ontbijtjes op Eet het Beter mag delen. Een blog met allemaal heerlijke en gezonde gerechtjes. Tof dat mijn recept daar tussen mag staan. Deze ontbijtkoek met chai en stemgember is zo lekker. Vind ik dan. Ik ben natuurlijk heel benieuwd of jullie daar ook zo over denken. Voor ik verder vertel over deze ontbijtkoek, die eigenlijk best gezond is, maak ik eerst even van de gelegenheid gebruik om mezelf voor te stellen!

Recept voor ontbijtkoek met chai en stemgember | eethetbeter.nl

Hoi! Ik ben Stefanie en de trotse eigenaar van mijn eigen foodblog Little Spoon. Een oneindige liefde voor lekker eten en koken, dol op het ontdekken van nieuwe plekjes. Een grote passie voor schrijven, vertellen van verhalen en delen van herinneringen, belevenissen en avonturen. Daarom ben ik in november 2014 Little Spoon gestart.

Begin 2015 besloot ik mijn hart te volgen. Ik zei mijn baan als accountmanager in de ICT vaarwel om mijn droom waar te maken en Little Spoon werd een bedrijf. Elke dag mag ik doen wat ik het allerleukste vind. Eten, koken en er over schrijven. Op Little Spoon vind je mijn lievelingsrecepten en -restaurants. I love Zeeland! Daarom neem ik je mee naar de fijnste adressen in mijn eigen provincie. Dat ene koffietentje, een goed restaurant of een café voor een borrel. Omdat reizen net zo’n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook de mooiste plekken op de rest van de aardbol.

Ontbijtkoek van roggemeel | eethetbeter.nl

Little Spoon

Op Little Spoon vind je lekkere recepten. Soms gezond, soms minder gezond. Vaak eenvoudig te bereiden en net even anders dan anders. Ik ben dol op gerechten van over de grens. Indiase tikka masala, Thaise groene curry, Marokkaanse harira, Italiaanse pasta’s of Mexicaanse nacho’s. Maar ook hapjes voor bij de borrel, healthy ontbijtjes of baksel bomvol suiker en roomboter kom je tegen op mijn blog.

Ontbijtkoek zonder foto

Nog even terug naar de ontbijtkoek met chai en stemgember. Er gingen een aantal koeken doorheen voor ik hem eindelijk kon fotograferen voor Little Spoon. Niet omdat ie mislukte, maar omdat de gulzigaard in mij de ontbijtkoek al op had voor ik ook maar een kiekje kon schieten. Op zich een goed teken lijkt mij.

Ontbijtkoek met gember | eethetbeter.nl

Dubbel smullen

Wat is er dan zo bijzonder, vraag je je misschien af? Dat vertel ik graag. Twee dingen. De heerlijke chia tea specerijen die in het beslag verwerkt zitten en het tweede is de stemgember bovenop. Die combi, tja, die is gewoon geweldig. De ingrediënten zijn behoorlijk oké, dus echt een groot probleem is het niet als je in plaats van één, twee stukken eet. Alhoewel ik dan wel weer kies voor een flinke laag roomboter. Oeps!

Stel, je hebt geen chai tea specerijen paraat in je keuken, koekkruiden werkt ook heel goed. Of meng wat kaneel, gemberpoeder, kardemom, peper en kruidnagel.

Recept voor ontbijtkoek met chai en stemgember

Voor 1 ontbijtkoek zonder geraffineerde suiker. Tip: bewaar de koek in een afgesloten trommel!

Ingrediënten

 • 250 gram roggemeel
 • 8 eetlepels honing
 • 2 eieren
 • 4 eetlepels chai tea mix + een beetje extra voor de pruimen (geen chai tea mix? Maak er dan zelf één met kaneel, gember, kardemom, peper en kruidnagel)
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 2 pruimen, in plakjes
 • 5 bolletjes stemgember, in kleine blokjes
 • Snuf zout
 • 200 milliliter amandelmelk

Benodigdheden

 • Bakpapier
 • Cakeblik
 • Beslagkom

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Meng in een kom het roggemeel, de chai tea specerijen, zout en het bakpoeder.
 3. Mix vervolgens in een andere kom de melk, honing, eitjes en de honing tot een glad beslag.
 4. Voeg dit bij het meel en mix goed.
 5. Bekleed een cakeblik met een vel bakpapier en schep het beslag erin.
 6. Hussel de plakjes pruim met een klein beetje chai tea kruiden en leg ze in het midden van de ontbijtkoek.
 7. Verdeel de blokjes stemgember ook over de ontbijtkoek.
 8. Bak de ontbijtkoek in 45 minuten gaar.

Ik hoop natuurlijk dat je na mijn verhaal nieuwsgierig bent geworden naar Little Spoon. Neem gerust een kijkje voor lekkere inspiratie. Ook op Facebook en Instagram ben ik actief. Als je me daar volgt krijg je een kijkje in mijn leven ben je altijd op de hoogte van de nieuwste recepten.

Gezonde ontbijtkoek gezoet met honing | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *