Print Friendly, PDF & Email

Ik kan het me nog goed herinneren van vroeger. Als we met ons gezin op vakantie gingen begon ik na ruim een week wat heimwee te krijgen. Niet naar mijn vriendjes of mijn huis, maar naar een lekkere bruine boterham met kaas. Voorheen was dat echt mijn favoriete ontbijt! Tegenwoordig heb ik wat meer variatie in mijn voedingspatroon gebracht. Zo eet ik regelmatig havermout of een smoothie als dagstart. Toch blijft de behoefte aan niet-zoet in de ochtend af en toe. Vandaar dat ik vandaag 10 hartige ontbijtrecepten voor je op een rijtje heb gezet!

Tien hartige ontbijtrecepten | eethetbeter.nl

Zoet of hartig ontbijten

Best gek eigenlijk dat we met zijn allen zo geneigd zijn om voor een zoet ontbijtje te kiezen. Het is waar dat we koolhydraten ’s ochtends het beste kunnen verteren, maar dan nog… Je doet mij echt een groot plezier met een eitje, gerookte zalm of gewoon een boterham met kaas! Sterker nog, ik ken ook een ontbijt dat bestaat uit rode bieten met pittenpasta dat ik ontzettend lekker vind. Geef maar een gil als jullie nieuwsgierig zijn naar het recept.

Hartige ontbijtrecepten

  1. Dankzij Jody van OngewoonLekker.com weet ik nu hoe ik het perfecte roerei moet maken. Ideaal dat er ook zo’n duidelijke foto omschrijving bij zit!
  2. Over eieren gesproken, heb jij wel eens een ei gepocheerd? Ik heb het een keer geprobeerd, maar dat was niet zo’n succes. Snel weer proberen met de aanwijzingen van Samen Bourgondisch! 
  3. Er gaat niks boven een Engels ontbijt, toch? Gezond is anders hoor, maar ik word echt wel warm van dit vette en vullende gerecht dat ohmydish.nl heeft geplaatst!
  4. Een van mijn persoonlijke favorieten is gerookte zalm met ei. Je kunt de omschrijving hier vinden.Ontbijtrecept voor mannen | eethetbeter.nl
  5. Wafels zijn altijd een feestje, of ze nou hartig of zoet zijn. Dat geldt ook voor deze Ontbijtwafels met chorizo, haloumi en spinazie van Hap & Tap.
  6. Ik zou nooit op het idee komen om deze Chachouka van Een lepeltje lekkers als ontbijt te bereiden, maar ziet het er niet lekker uit?
  7. Als ik deze prachtige Ontb-ei-t Soufflé van Koekies! enzo zie, dan baal ik enorm dat ik geen airfryer heb zeg!
  8. Ik zou maar wat graag eens ontbijten bij Patty van What mom would cook. Voor de gezelligheid, maar ook vanwege deze heerlijke Flammkuchen met geroosterde paprika en geitenkaas die ze me voor zou kunnen schotelen!
  9. Zo’n omelet met spinazie en champignons zoals die van Puur Suzanne lijkt me ook een heerlijke warme verrassing om de dag mee te starten!
  10. Het tomatenbrood van Culicool lijkt me ook een heerlijk ontbijt om de dag gezond en gevuld aan te vangen! Weer eens iets anders dan al die eiergerechten.

Hopelijk heb ik jullie weer wat inspiratie kunnen geven om de dag goed te kunnen starten! Ontbijt jij het liefst met een hartig of zoet gerecht? Laat het me weten in de reacties!

Related Posts