Print Friendly, PDF & Email

Deze maand staat in het teken van ontbijt. Toen Annemieke aan mij vroeg om mijn favoriete weekend ontbijt te delen hoefde ik geen moment na te denken. Pannenkoeken staan op nummer 1. Heerlijk om in het weekend de dag sloom te beginnen. Eerst even koffie zetten, wat fijne muziek aan en daarna aan de slag in de keuken met deze pannenkoeken als ontbijt.

Pannenkoeken als ontbijt | eethetbeter.nl

Pannenkoeken als ontbijt

Wat heb je nodig voor 5-6 kleine pannenkoeken?

Koekenpan, bakring

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • kokosolie om in te bakken
  • ter garnering, een handje blauwe bessen, eetlepel kokosvlokken en een scheut ahornsiroop

Hoe maak je deze pannenkoeken?

  1. Prak de bananen goed fijn op een bord met een vork. Kluts de eieren in een kommetje. Voeg daar de geprakte bananen, de boekweit, kaneel en de cacaopoeder aan toe. Meng het tot een egale massa. Je beslag is nu klaar, je kan hier 5-6 pannenkoekjes mee bakken.
  2. Verhit een scheutje kokosolie in de koekenpan. Schep met een lepel het beslag in de koekenpan. Laat hem goed bakken, tot de bovenkant een beetje droog wordt. Nu kan je hem omscheppen met een spatel, en de ander kant bakken.  Bak de pannenkoekjes tot ze mooi bruin zijn geworden. Je kunt ook bakring gebruiken. Hier giet je het beslag in en als het beslag een beetje gaar wordt haal je de ring weg. Zo krijg je mooie ronde pannenkoekjes.
  3. Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met blauwe bessen, kokosvlokken en ahornsiroop of iets anders dat je lekker vindt.

Eet smakelijk!


Dit recept is geschreven door Suzanne. Jullie kennen haar vast van haar persoonlijke food- en lifestyle blog “Puur Suzanne“! Zo niet, neem er dan snel eens een kijkje voor gezond en goed eten zonder pakjes en zekjes, evenals reisverslagen, eetdagboeken en lifestyle artikelen.

Ontbijtpannenkoeken | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *