Recept voor met ei gevulde broodjes

Print Friendly, PDF & Email

Soms ben ik wel een beetje een freak. En alsjeblieft lieve bekenden van me, ga me nou niet massaal vragend aankijken en roepen “hoezo, een beetje maar?”. Ik merk dat ik nogal afwijk van mijn omgeving omdat ik altijd boordevol plannen en doelen zit. Niet dat ik standaard een bucket list op de plank heb liggen, maar ik wil wel iedere dag een beetje beter worden! Wat dit te maken heeft met het recept voor met ei gevulde broodjes, zal ik hieronder uitleggen. Laat ik je meteen kennismaken met Martine van Duizenden1dag!

Recept voor met ei gevulde broodjes | eethetbeter.nl

Voor de FoodBlogSwap van februari 2017 werd ik gekoppeld aan Martine. Tijdens de maandelijkse receptenruil mag ik een gerecht van haar blog maken.

101 doelen in 1001 dagen

Toen Martine even geen werk had, besloot ze te starten met een Day zero project. Dat houdt in dat ze 101 doelen in 1001 dagen wilde behalen. Aangezien de meeste van deze doelen met eten te maken hadden, ontstond er een foodblog met de naam Duizenden1dag.nl.

Martine heeft me trouwens op een goed idee gebracht: ik zal binnenkort mijn bucket list online plaatsen! Misschien vinden jullie het wel leuk om mee te lezen of het me lukt mijn dromen te realiseren 🙂

Ontbijtrecepten

In de maand februari – en misschien ook wel in maart – hebben jullie gekozen voor ontbijtrecepten als thema op mijn foodblog. Het zal dus geen verrassing zijn dat ik bij Duizenden1dag ook als een blok viel voor een ontbijtgerecht. Dit broodje dat gevuld is met een ei zag er zo smakelijk uit! Een super ontbijt voor in het weekend of misschien wel met Pasen.

Broodje met ei uit de oven | eethetbeter.nl

Recept voor met ei gevulde broodjes

Smakelijk ontbijt- of brunchgerecht voor vier personen. Ik koos voor speltbolletjes van AH, waardoor het gerecht tarwevrij en lactosevrij was.

Ingrediënten

  • 4 harde bolletjes
  • 4 eieren
  • 1 lenteui
  • peper en zout

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 170 graden
  2. Snij een dekseltje van de broodjes af en bewaar deze. Hol de broodjes een beetje uit met je vingers
  3. Breek een ei boven elk broodje
  4. Leg de broodjes zonder deksel in het midden van de oven en bak ze ongeveer 20-25 minuten totdat het eiwit gestold is. Bak eventueel de deksels van de broodjes de laatste vijf minuten mee
  5. Snij de lenteui en bestrooi het broodje met ui, zout en peper voor het serveren
  6. Eet smakelijk!

Heb jij een lijst met dingen die je ooit eens wilt doen?

Recept voor met ei gevulde speltbroodjes | eethetbeter.nl

Dit recept is gemaakt in het kader van de foodblog swap. Andere gerechten die ik maakte naar aanleiding van de maandelijkse receptenruil met foodbloggers vind je hier.

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *