Wat je aandacht geeft groeit #1

Print Friendly, PDF & Email

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik met een laptop aan de tuintafel. Terwijl ik het onkruid bijna zie groeien en de zon op mijn (nu nog) witte huid voel branden denk ik na over alle mooie dingen die me overkomen zijn de laatste tijd. “Wat je aandacht geeft groeit” zeggen ze. Het opschrijven van mijn dromen en wensen was een mooie start om ze uit te laten komen. Ik neem je graag mee op mijn persoonlijke reis en deel mijn belevenissen met jullie!

Leesvoer april 2017

Hoera, het is al april! Begin dit jaar deelde ik mijn goede voornemens met jullie en later plaatste ik ook mijn bucketlist online. Tijd voor een update!

✔ Doelgroep: gezinnen!

Begin dit jaar sprak ik uit dat ik me richt op gezinnen met kinderen. Dat betekent dat er sindsdien geen eenpersoonsporties meer voorbij zijn gekomen. Mijn recepten zijn praktisch allemaal geschikt voor het hele gezin! Daar ga ik graag mee door 🙂

✔ Een presentatie geven voor een groep mensen

Op 5 februari stond ik op de Nationale Gezondheidsbeurs te vertellen over mezelf en Eet het beter. Ik vond het eng en zag achteraf veel verbeterpunten, maar ik stond er mooi wel! De drempel om een volgende keer te spreken voor een iets grotere groep zal wat lager zijn hierdoor, want ik hoop dat er een vervolg komt!

Annemieke Eet het beter op de Nationale Gezondheidsbeurs

✔ Sporten onder begeleiding van een personal trainer

Ik heb de kans gekregen om een keer te sporten met Matthijs van de Wetering van PersonalProf. Dat was echt top! Echt een training op maat, waarbij ook nog eens holistisch wordt gekeken (houding, bouw, hormonen, drukpunten, voeding). Met een beetje geluk ga ik Matthijs in de toekomst vaker treffen, want dit is mij heel goed bevallen. Dat woord “bevallen” heeft trouwens een dubbele betekenis in deze, want de eerste paar dagen na de training riep ik door de extreme spierpijn heel hard “nooit meer”, haha!

Miek bij PersonalProf | eethetbeter.nl

✗ Geld verdienen met mijn blog

Eethetbeter.nl krijgt steeds meer bezoekers en volgers: DANKJULLIEWEL voor alle bezoeken, reacties en het delen! Dit zorgt ervoor dat mijn foodblog interessanter word voor adverteerders. Zelf zie ik ook steeds meer kansen liggen en durf ik vaker nee te zeggen. Heel gaaf om te ervaren hoe ik groei op dit vlak. Er zit ook een leuke samenwerking aan te komen. Duimen jullie dat dit positief uitpakt? Ik kan niet wachten om jullie erover te vertellen!

✗ Tien boeken lezen

Ik hou ontzettend van lezen en toch is het iets dat ik voornamelijk tijdens vakanties doe. Dit jaar heb ik gelukkig de smaak te pakken met de reeks Calendar Girl boeken van Audrey Carlan. Verder ben ik al maanden bezig in “Nooit meer te druk”, heb ik net “Mooi rood is niet lelijk” uit, ben ik recent begonnen in “Maak ze gek” en liggen “Stille slopers” en “Super eten voor superkinderen” te wachten op een review. Dat klinkt alsof ik tien boeken in een jaar met gemak ga halen he?

Boekrecensie Stille Slopers | eethetbeter.nl

✗ Iedere maand een thema en iedere week een nieuwsbrief

Wat leuk he, die thema’s op mijn blog?! Of heb je ze misschien gemist?

 • Januari: Balans!
 • Februari: Ontbijt
 • Maart: Ontbijt – teveel lekkere recepten en leuke gastblogs voor een korte maand
 • April: Vers en puur, met gezonde, zelfgemaakte recepten met seizoensproducten

Heb jij ideeën voor maandthema’s? Ik hoor ze graag via een reactie of mail!

De wekelijkse nieuwsbrief en ik hebben ruzie gehad, maar het lijkt erop dat het goed gaat komen hoor! Even geduld nog en dan ontvangen jullie iedere vrijdag een update van de laatste nieuwe blogs in de mailbox. Wil je nu al op de hoogte blijven van nieuws op eethetbeter.nl, dan kan je je hier inschrijven.

✗ Tien kilometer aan een stuk hardlopen

Ik val door de mand, want ik durf niet… 35 lessen lang volgde ik de training van Renate Wennemars (Atletiek Unie) om een duurloop van 10 kilometer (of een uur) te kunnen rennen, maar die 36ste les, die stel ik telkens uit. Wie geeft me dat zetje dat ik nodig heb?

✔ Meer genieten!

Dat genieten gaat me steeds beter af! Ik laat de teugels iets makkelijker vieren, neem beslissingen en kies daarbij vaker voor mezelf. YES! Daar word ik blij van!

Mijn plannen voor de rest van het jaar

Het zou gek zijn als al mijn dromen en wensen al zouden zijn verwezenlijkt in het eerste kwartaal van 2017 nietwaar? Daarom kom ik later terug op onderstaande punten van mijn lijstje. Mocht je iemand kennen die me erbij kan helpen: graag!

 • Recepten die meer dan “gewoon lekker” zijn
 • Ebook uitgeven met gezonde traktaties
 • Opleiding orthomoleculaire voeding voor kinderen afronden
 • Meer koken met kinderen
 • Avond koken in een restaurant
 • Naar een (yoga) retreat
 • Mooi en lekker desembrood leren bakken
 • Op een “food trip” met workshops, proeverijen en een luxe verblijf
 • Rijden in een Tesla

Wat je aandacht geeft groeit

Afgelopen week luisterde ik naar een podcast van Michael Pilarczyk en dat was weer zo inspirerend! Hij gaf de tip om aan het einde van iedere dag voor jezelf te benoemen waar je dankbaar voor bent. Dat probeer ik sindsdien te doen. Laten we met zijn allen kijken naar wat er wél is: “geluk is houden van dat wat je hebt”.

Halen jullie dat lijstje met goede voornemens ook nog eens tevoorschijn! Lig je op schema met het verwezenlijken van je dromen?

geluk is houden van dat wat je hebt | eethetbeter.nl

Op de afbeelding bovenaan dit blog zie je chocolade wentelteeftjes. Dit bericht is niet gesponsord, maar bevat wel partner links. Lees ook mijn disclaimer.

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *