Eva’s beautytips: hoe krijg je een mooie huid?

Print Friendly, PDF & Email

Iedere zes weken bezoek ik de schoonheidsspecialiste voor een heerlijke, ontspannende maar vooral ook “vermooierende” behandeling. Vaak tref ik Eva in de salon. Na een aantal gesprekken met deze slimme, mooie en inspirerende dame trok ik de stoute schoenen aan en vroeg ik haar om iets te schrijven voor Eet het beter. Wat mij zo aansprak in Eva is dat ze ook heel bewust met gezondheid en het voorkomen van ziektes zoals huidkanker bezig is, maar dan vanuit de huid. Gelukkig zei ze “ja” en schreef ze een gastblog. Vandaag lees je dus een bericht uit Eva’s hand: “Hoe krijg je een mooie huid?”.

Hoe krijg je een mooie huid? | eethetbeter.nl

Mijn naam is Eva Spiekermann, 22 jaar en allround schoonheidsspecialiste. Annemieke heeft mij gevraagd een blog te schrijven voor haar website “Eet het beter”.

Een gezonde huid

Ik wil graag met jullie wat van mijn kennis delen over een mooie gezonde huid. Waar Annemieke  zich specialiseerde om de huid te verbeteren van binnenuit heb ik mij gespecialiseerd om te kijken hoe ik de huid van buiten uit kan verbeteren.

De huid is ons grootste orgaan. De huid beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Deze invloeden zijn bijvoorbeeld de zon, uitlaatgassen, warmte, kou en deze dagen ook stralingen van veel apparatuur om ons heen.

Iedereen wil wel een mooie gezonde huid. Toch kunnen er meerdere redenen zijn waardoor je niet altijd de zuivere huid hebt die je graag zou willen. Hier kunnen meerdere oorzaken de reden van zijn. Het kan bijvoorbeeld hormonaal zijn, genetisch bepaald, het kan komen door bepaalde voeding en/of drank gebruik, of het kan te maken hebben met je leefstijl.

Een mooie “glow”

Zelf ben ik erg huid verbeterend en huid verjongend gericht en geloof ik dat je met de goede hoeveelheid aan vocht en bescherming dit al een heel stuk op weg helpt, naast gezonde voeding en leefstijl, om op die manier de bescherming van buitenaf te verbeteren.

Net zoals je lichaam veel water nodig heeft om goed gehydrateerd te blijven en om niet uit te drogen heeft de huid deze behoefte net zo. Een goede vochtverzorging is voor elke huid, jong of wat ouder, een must. De huid voelt comfortabeler, krijgt een mooie “glow” en het verfijnt droogte lijntjes.

Glowing skin - quote - eethetbeter.com

De zon als vriend of vijand?

De zon, vriend van de meesten van ons, maar deze dagen helaas ook steeds meer een vijand. Als de eerste zonnestralen weer vallen zijn we blij en als de paar mooie zomerdagen die we in Nederland hebben weer aangebroken zijn gaan we er met z’n allen gelijk op uit!  Ook zoeken we graag de zon op tijdens de zomervakantie en pakken we onze tassen naar een mooie zon bestemming. De zon is zeker goed voor je vitamine D aanmaak en in de zomer zijn huid, haar en nagels ook veel gezonder en mooier.

Door de veranderingen van het klimaat wordt de ozonlaag steeds dunner en bereikt de zon ons ook krachtiger. Dit heeft als gevolg dat we ons steeds beter moeten beschermen tegen de zon. De zon is een van de grootste oorzaken van huidkanker en huidveroudering. Alleen al tegen huidkanker is het een must om je  goed te beschermen tegen de zon. Huidkanker lijkt misschien onschuldig maar omdat huidkanker in het lichaam kan gaan en zich kan verspreiden is het dus totaal niet onschuldig. De zon versnelt het verouderingsproces van de huid als je je niet goed en voldoende beschermt. Hierbij moet je vooral denken  aan rimpels, verslapping en pigmentatie vermeerdering.

Hoe bescherm je jouw huid tegen de zon?

Er zijn producten met een spf (sun protection factor) erin verwerkt. Dit is op zich niet verkeerd maar veel mensen denken dat ze hierdoor de hele dag beschermd zijn tegen de zon en andere invloeden van buiten af. Echter is het zo dat de spf van de crème is ingetrokken en is vervaagd als de crème door de huid is opgenomen. Ik noem het daarom ook meer een “snel naar de supermarkt een boodschapje doen-bescherming”. Als je echt de hele dag beschermd wil worden kan je een losse zonnefilters over je crème  aanbrengen wat je gedurende de dag kan bij werken. Er zijn zelfs zonnefilters die zo dun qua textuur zijn dat het over je make-up aan gebracht kan worden. Dit zijn mooie producten die geen witte waas op het gezicht achterlaten.

Hoe krijg je een mooie huid?

Samengevat: hoe krijg je een mooie huid? Om jouw huid te verbeteren en te verjongen levert hydratatie van binnen uit (water drinken) en buitenaf (de juiste huidverzorging) een enorme bijdrage, net als een gezonde leefstijl. Door je huid tegen de zon te beschermen met een zonnefilter is hij de hele dag beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Meer weten over Eva, haar salon en de producten die ze verkoopt? Mail haar dan!

Quote skin beauty | eethetbeter.com

Afbeeldingen zijn afkomstig van Internet.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *