Print Friendly, PDF & Email

Lentekriebels! Die krijg je toch vanzelf als je de zon ziet stralen, de vogels hoort fluiten en ruikt dat het voorjaar eraan komt? Ik in ieder geval wel 🙂 De lente geeft me energie om met nieuwe dingen te starten. Dat kunnen grote dingen zijn, zoals nieuwe plannen maken, maar ook kleine als het maken van een uitgebreider ontbijt. Voor dit weekend zou ik maar wat graag een keer een ontbijttaart op tafel zetten. Daarom deel ik vandaag 10x ontbijten met taart met jullie!

10x ontbijten met taart | eethetbeter.nl

Ontbijttaartjes

Ik vind het ontbijt sowieso een van de leukste maaltijden van de dag! Dat heb ik overigens met de lunch en het diner ook, haha! Misschien komt dat doordat ik vroeger echt geen variatie aanbracht in deze maaltijd, waardoor ik nu wat in te halen heb. Hartig of zoet ontbijten, iets uit de oven en soms zelfs een taart of cake! Dat laatste is natuurlijk heel feestelijk, maar als ik de recepten hieronder zo bekijk, zou het zelfs voor door de weeks heel geschikt zijn. Kijk maar eens met me mee!

10x ontbijten met taart

  1. Op de website van Cotton & Cream vond ik een recept voor een snelle appel-havermouttaart. Sjonge, als je mij op tijd uit bed wilt lokken, hoef je waarschijnlijk alleen de geur van deze taart maar voorbij te laten komen!
  2. Ziet deze vegan breakfast brownie van Colours ’n Cooking er niet uit om op te vreten?Vegan breakfast brownie
  3. De immer grappige Jelmer de Boer probeert indruk te maken op zijn nieuwe vriendin door deze vezelrijke kwarktaart voor te schotelen. Het is dat ik direct klachten krijg als ik kwark eet, maar ik kan me helemaal voorstellen dat de dame in kwestie als een blok voor hem valt!
  4. Een taart die de naam “Dutch Baby” draagt prikkelt mijn nieuwsgierigheid. En ook al is deze taart met veenbessen-sinaasappelcompote van Hap & Tap misschien niet zo gezond, ik zou hem graag eens proeven!
  5. Ben je alle havermout al zat? Ik ook nog lang niet. Gelukkig maar, want als ik deze havermouttaart met noten van Voedzaam & Snel voorbij zie komen, loopt het water me in de mond.
  6. Geen oven?! Ik zou gek worden! Gelukkig zijn er tal van recepten die je zonder oven kunt maken. Zo ook deze vegan blueberry ontbijttaart van Annemiek Kookt.
  7. Broodpudding eet ik niet iedere dag, sterker nog, ik eet het zelden tot nooit. Reny van Mind your feed wel en die wist er zelfs een leuke twist aan te geven. Deze hartige broodpudding met bacon en Parmezaan ziet er onwijs uitnodigend uit!
  8. De koningin van de ontbijttaartjes is ongetwijfeld Marike van Oh my pie. Zij weet volgens mij van iedere tegenslag een feestje te maken. Onlangs bracht ze zelfs een boek uit met glutenvrije ontbijtfeestjes. Wat vind je van deze tropische verrassing?
  9. Een knapperige taart van havermout met bananen en gedroogd fruit? Waar ik kan ik aanschuiven als dit exemplaar van GoodFoodLove geserveerd wordt?
  10. Last but not least een recept uit mijn eigen “stal”. Deze citroencake met blauwe bessen is een heerlijk voedzaam ontbijt voor de echte zoetekauw!Recept voor citroencake met blauwe bessen | eethetbeter.nl

Eet jij wel eens taart als ontbijt? En welke is dan jouw favoriet? Laat het me weten in de reacties!

Met dank aan de diverse bloggers voor het gebruiken van hun foto’s en recepten!

Related Posts