Print Friendly, PDF & Email

Als orthomoleculair voedingsadviseur wordt me nogal eens de vraag gesteld wat gezondheid voor mij betekent en hoe het tot stand komt. Op dit foodblog lijkt het misschien alsof alles om eten draait, maar gezondheid is natuurlijk veel meer dan dat. Wat er allemaal nog meer een positieve bijdrage zou kunnen leveren hoorde ik afgelopen zaterdag op de klantendag van Gezondheid aan huis, die als thema “voedingssupplementen, zin of onzin?” droeg.

Voedingssupplementen, zin of onzin? | eethetbeter.nl

Reden voor een feestje

De vaste lezers weten wel dat ik overal een feestje van wil maken, maar het 12,5 jarig bestaan van een webshop in gezondheidsproducten is sowieso een reden om de slingers uit de kast te toveren! De ambitieuze Michiel Roeleveld startte in 2004 een webwinkel vanuit huis met een gering aantal producten. Nu verkoopt www.gezondheidaanhuis.nl meer dan 35.000 producten zoals voedingssupplementen, natuurvoeding, oliën en huidverzorging.

Het jubileum leidde tot het idee om een klantendag te organiseren met een aantal zeer inspirerende sprekers en een informatiemarkt. Voor een symbolisch bedrag zouden de klanten de hele dag in het zonnetje worden gezet met lezingen, informatie, inspiratie, gezelschap en natuurlijk een hapje en een drankje.

Voedingssupplementen, zin of onzin?

Als een bedrijf dat voedingssupplementen verkoopt zich hardop afvraagt of het gebruik ervan zin of onzin is, dan weten we allemaal het antwoord wel toch? Toch waren de meningen van de aanwezige deskundigen verdeeld… Lees hieronder maar eens, wat ze te vertellen hadden:

Versterk het genezend vermogen op 5 niveaus

De dag startte met Henk Fransen, een arts met een bijzondere passie voor het genezen van kanker. Zijn droom is het starten van een medicijnloos ziekenhuis. Dokter Fransen liet ons in een half uur zien dat gezondheid niet alleen ontstaat vanuit goede verzorging (eten, drinken, zuurstof, beweging en ontspanning) van ons lichaam, maar dat er nog vier lagen boven zitten. Het genezend vermogen bestaat namelijk uit vijf niveaus, aldus de oncoloog. Kijk maar eens op onderstaande afbeelding.

Henk Fransen klantendag gezondheid aan huis | eethetbeter.nl

De ziekte van Lyme; een verborgen epidemie

Apotheker Philip Kielman nam het stokje van Henk Fransen over. Nadat hij zelf getroffen werd door de ziekte van Lyme wilde hij er alles over weten. De inmiddels verworven kennis deelt hij graag met zijn omgeving. Ik leerde er een hoop nieuwe dingen; wist jij bijvoorbeeld dat de bacterie die Lyme veroorzaakt lijkt op syfilis en ook van mens op mens kan worden overgedragen? En dat niet alle besmettingen een rode kring geven, maar een rode kring rondom een tekenbeet wel altijd een teken is van besmetting?

Philip Kielman Klantendag gezondheid aan huis | eethetbeter.nl

Gezondheid door orthomoleculaire voeding

Na de lunchpauze was Birgit de Heij aan het woord. Dit is de orthomoleculair therapeut die mij heeft opgeleid tot natuurvoedingsadviseur! Na haar persoonlijke verhaal kregen we uitleg over welke voeding je het beste tot je kunt nemen om je topfit te voelen – en wat je beter kunt laten staan. Het belangrijkste: eet veel groente en vermijd suiker. Haar visie op voedingssupplementen was helder: eerst goed eten, daarna pas aanvullen.

Birgit de Heij, orthomoleculair therapeut | eethetbeter.nl

Behandelmogelijkheden bij Artrose in de gewrichten

Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong was in staat om ons direct wakker te schudden door zijn bijna val op de trap en zeer beweeglijke voorkomen. Na een amusant verhaal en een uitgebreide fotoserie van gewrichten met artrose werd duidelijk dat dokter de Jong van mening is dat het gebruik van suppletie in de meeste gevallen niet wetenschappelijk is bewezen. Een enkele uitzondering daargelaten, zoals bij Curcumine en Groenlipmossel.

Behandelmogelijkheden artrose | eethetbeter.nl

Jan Ide de Jong over artrose | eethetbeter.nl

Eigen schuld dikke bult?

Dagvoorzitter Marjon de Hond, bekend als voormalig weervrouw, was de hekkensluiter van de klantendag. Tijdens haar persoonlijke verhaal werd duidelijk dat ze zich na een post partum depressie ging verdiepen in gezondheid. Deze zoektocht leidde tot een opleiding tot onder andere Natuurvoedingsadviseur en Orthomoleculair Epigenetsch Therapeut. Bovendien vond Marjon de Hond de antwoorden op een aantal vragen waar ze mee zat. Het werd haar duidelijk dat je niet altijd zelf de “schuld” kunt krijgen van een slechte gezondheid.

Marjon de Hond, natuurvoedingsadviseur | eethetbeter.nl

Dus slikken of niet slikken?

Op deze prachtige lentedag in het zonnige Ede werd me duidelijk dat de weg naar gezondheid voor ons allemaal anders loopt. We zijn nou eenmaal allemaal verschillend en bewandelen ons eigen pad. Het is fijn dat er “navigatiesystemen” bestaan, zoals de vijf niveaus van Henk Fransen, en mensen die ons voor gingen, maar we zullen zelf moeten lopen en ervaren. Over het gebruik van voedingssupplementen waren de meningen van de sprekers verdeeld. In het algemeen gold dat het een “aanvulling” is op de juiste voeding en leefstijl, mits de juiste producten gebruikt worden. Kortom: slik niet alles, maar maak bewuste keuzes.


Nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit artikel? Gezondheid aan huis heeft een ervaren team van medewerkers dat gedurende de ruime openingstijden persoonlijk advies kan geven op allerlei vragen omtrent voedingssupplementen en andere gezondheidsproducten.

Je kunt nu bestellen met €4,95 korting, oftewel zonder verzendkosten! Gebruik hiervoor couponcode “kdehb” bij je bestelling op gezondheidaanhuis.nl. De code is geldig tot en met 15 april en geldt alleen voor bestellingen met een minimumorderbedrag van €4,95.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Gezondheid aan huis. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts