10 voedzame recepten voor ontbijtsmoothies

Print Friendly, PDF & Email

Een paar jaar geleden zag ik echt de lol niet in van groene smoothies. Zeker niet als ontbijt! Ze vulden voor mij niet genoeg en zo’n koude klets in mijn buik die ik zo op kan slurpen vond ik ook geen succes. Inmiddels (w)eet ik beter. Dat je smoothies moet kauwen bijvoorbeeld en dat een juiste opbouw ervoor zorgt dat je langer verzadigd ben. Daarom deel ik nog een laatste “10 keertje” in deze serie ontbijtrecepten, namelijk 10 voedzame recepten voor ontbijtsmoothies!

10 voedzame recepten voor ontbijtsmoothies | eethetbeter.nl

Groene smoothies als ontbijt

In het verleden was ik dus niet zo’n grote fan van smoothies als ontbijt, maar dat kwam vooral omdat ik én mijn bloedsuikerspiegel niet onder controle kreeg én omdat we de smoothies niet goed samenstelden. Tegenwoordig doen we er bijna altijd een avocado door en dan werkt zo’n groentesapje een stuk meer verzadigend.

De omslag kwam trouwens toen we een voedingsprogramma volgden via Culicool: Foodchange30. We kregen toen voor 30 dagen lang recepten die we braaf opvolgden. Het resultaat was dat we afvielen, meer energie kregen en vooral ook lekkere nieuwe gezonde gewoontes aanleerden. Ik kan het jullie aanraden!

Maar goed, we zouden het over smoothies hebben vandaag. Mijn lief en ik ontbijten ongeveer twee keer per week met een groene smoothie, waar doorgaans banaan, spinazie en avocado in zit, aangevuld met wat ander fruit en amandelmelk. We eten deze uit een schaaltje met een lepel omdat het zo belangrijk is om te kauwen!

10 voedzame recepten voor ontbijtsmoothies

Op Internet kan je tal van lekkere recepten vinden voor gezonde smoothies. De volgende bloggers hebben tussen hun vele heerlijke gerechten ook een aantal sapjes staan. Kijk, bewonder en kwijl gerust 🙂

  1. Wakker worden is voor velen van ons geen pretje! Daarom viel ik als een blok voor deze peer-dadel-koffie van Teveelkookboeken.
  2. Deze zomerse chiapudding met smoothie-topping van Culi-Sandra lijkt me een heerlijke dagstart als er weer wat meer zacht fruit op de markt komt.
  3. De Koningssmoothie met meloen van Culicool is ook al zo’n heerlijk zomers sapje. Fijn vooruitzicht nu de lentezon zo fijn schijnt!
  4. Drink (eet?) jij wel eens een smoothie met boerenkool? Dat werkt ook prima met boerenkool uit de diepvries heb ik me laten vertellen. Dit recept voor een super smoothie met boerenkool vond ik bij Puur Suzanne.
  5. Deze tropische smoothiebowl met ananas van mijn eigen blog mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje.
  6. Een amandel speculaas smoothie… Alleen de naam al doet me het water in de mond lopen! Recept van Lekker eten met Linda.
  7. Reny van Mind Your Feed maakt iedere dag een kan met sap. Respect hoor, daar ben ik te lui voor. Vind je deze pompoen mango smoothie er niet heerlijk uitzien?
  8. De favoriete groene smoothie van Simone van Fit en puur ziet er heerlijk “fluffy” uit, moet je maar eens kijken op het blog!
  9. Een groene smoothie met wortel, zoals die van Saskia van Blij Suikervrij, had ik nog niet eerder voorbij zien komen. Jij wel?
  10. Last but certainly not least deel ik de chocolade smoothie van Sanne van Paassen. Deze maak ik regelmatig in een aangepaste versie. Het recept staat zelfs op mijn blog!

Hopelijk hebben jullie door dit artikel weer wat inspiratie gekregen om zelf aan de slag te gaan met groene smoothies als ontbijt. Nu ben ik wel nieuwsgierig, hoe vaak eten/drinken jullie zo’n groene draak?

[poll id=”43″]

Related Posts