Print Friendly, PDF & Email

Ken je dat? De eerste zonnestralen schijnen en iedereen komt massaal het huis uit. De chai latte wordt ingeruild voor verse muntthee, opeens zijn er veel meer mensen dan anders aan het hardlopen en de kleuren buiten doen de wereld er heel anders uitzien. Weg met de stamppot en de stoofschotel, welkom smoothies, sappen en frisse salades. Zo ga jij ook fris en fruitig het voorjaar in!

Fris en fruitig het voorjaar in | eethetbeter.nl

Vers

Vers is een heel belangrijk aspect van natuurvoeding. Niks beters en lekkerder dan verse groenten en fruit van het seizoen. Je proeft het en het is goed voor je portemonnee. Een win-win situatie dus. Helemaal mooi is het wanneer je gewoon bij de boer koopt of bij de groenteboer. Zo lokaal mogelijk dus, uit de regio of uit eigen land.

Voor de klimaatbelasting geldt: hoe dichterbij des te minder belastend. Bovendien is het behouden van voedingsstoffen het meest optimaal wanneer je het zo snel mogelijk verwerkt.

Aardbeien

Deze tijd van het jaar is qua groenten en fruit mijn favoriet. Aardbeien staan bij mij op nummer één (rabarber en asperges zijn nummer twee en drie voor de komende maanden).

Deze veelzijdige zomerkoninkjes kun je zo uit de hand eten, door je yoghurt of kwark mengen, als broodbeleg, op je pannenkoek met een (laagje kwark eronder) doen , in sappen en smoothies verwerken, pureren en invriezen (ijsjes maken) of op een satéprikker met ander fruit presenteren.

Maaltijd

Bereid je maaltijd met aandacht en zorg, net zoals die boer aandacht en zorg aan zijn gewassen besteedt. Er gaat niks boven een verse zelfbereide maaltijd. Geen zakjes en pakjes, maar pure ingrediënten. De kwaliteit van je maaltijd wordt verhoogd en de smaak is geweldig! Als je weet waar je eten vandaan komt, dan ga je er anders mee om.

Groen buiten, maar ook op je bord. Varieer met diverse soorten sla, spinazie en raapstelen.

Maak eens een witlof- , tomaten-, komkommer- of andijviesalade.

Hoe meer kleur op je bord, hoe beter!

Fris en fruitig het voorjaar in; wie wil dat niet?

Deze maand staat in het thema van Verse en pure gerechten met seizoensproducten uit april. Wil je recepten bekijken die binnen dit thema passen? Klik dan hier!

Related Posts