Recept voor chocolade wentelteefjes

Print Friendly, PDF & Email

De maandelijkse foodblog swap nodigde me deze maand uit om van Deedylicious te koken. Alleen de naam van dat food-, muziek- en designblog klinkt al behoorlijk delicious nietwaar? Zo zien de afbeeldingen bij de recepten er in ieder geval wel uit. Na lang wikken en wegen besloot ik het recept voor chocolade wentelteefjes te maken!

Recept voor chocolade wentelteefjes | eethetbeter.nl

Food, music & design

Dat Wendy van Deedylicious van mooie en lekkere dingen houdt werd al snel duidelijk toen ik haar blog doorbladerde. Ik verdwaalde door het gebrek aan recept-categorieën, maar dat zie ik graag door de vingers met zulke geweldige foto’s. Bij het kiezen van een gerecht twijfelde ik lang tussen de Deviled Eggs en de Wentelteefjes met chocolade. Wat ik zo leuk vond aan die duivels gevulde eieren, was dat er een liedje bij stond. Zo combineer je dus food, muziek en design!

Wentelteefjes met pure chocolade | eethetbeter.nl

Wentelteefjes – iets van vroeger?

Het kan al wel jaren geleden zijn dat ik wentelteefjes at tot enkele weken geleden. Toen maakte ik de normale (doch “betere”) variant met kaneel en vanille. Aangezien ik nog niet tevreden was over het resultaat, probeerde ik het nogmaals met het recept van Deedylicious. De gebakken boterhammen waren door toevoeging van extra (amandel)melk een stuk sappiger. Jammie!

In het originele recept gebruikt Wendy chocolademelk. Ik heb gekozen voor een suikervrije amandelmelk met Gula Java Cacao. Voor een betere variant kun je ook voor een plantaardige melk met kokosbloesemsuiker en cacao kiezen.

Recept voor chocolade wentelteefjes

Zoet ontbijt- of lunchgerecht voor twee tot vier personen. Vegetarisch en vrij van geraffineerde suiker. Extra lekker met wat geraspte chocolade.

Ingrediënten

 • 8 boterhammen
 • 1 ei
 • 250 ml amandelmelk (ongezoet)
 • 1 flinke eetlepel Gula Java Cacao of 1 eetlepel kokosbloesemsuiker en 1 theelepel cacao
 • 1 theelepel kaneel
 • roomboter

Bereiding

 1. Klopt het ei met de amandelmelk, de cacao, de kaneel en eventueel de suiker los
 2. Laat een flinke klont roomboter smelten in de pan
 3. Leg de boterhammen in het eimengsel en laat ze daar minimaal 10 seconde in rusten zodat ze het vocht goed op kunnen nemen
 4. Bak de wentelteefjes in de koekenpan aan weerzijden in circa 5 minuten gaar
 5. Eet smakelijk!

Tip: Wendy gebruikt koekjesuitstekers om leuke vormen te maken van de chocolade wentelteefjes. Wat een leuk idee, zeker voor Pasen! Stel je eens voor dat je een paashaas-chocolade-wentelteefje op je bord krijgt tijdens de paasbrunch 🙂

Dit recept maakte ik in het kader van een maandelijkse receptenruil dat de naam “Foodblog Swap” draagt. Ik deed al vaker mee aan deze samenwerking. Kijk hier maar eens naar een overzicht van de recepten.

Oldskool wentelteefjes maken | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *