Recept voor kip in een sinaasappel-kokos-saus met spinazie

Print Friendly, PDF & Email

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je onder een steen leeft? Dat werkelijk IE-DER-EEN iets weet dat jij nog niet wist? Dat gevoel heb ik regelmatig, zo ook deze keer. Lees maar verder om te ontdekken wat ik recent heb ontdekt en sta jezelf gerust toe te watertanden bij dit recept voor kip in een sinaasappel-kokos-saus met spinazie!

Recept voor kip in een sinaasappel-kokos-saus met spinazie | eethetbeter.nl

Frisdrank enzo

In mijn “vorige leven” was ik verslaafd aan frisdrank. Als ik van huis was dronk het graag cola en tijdens een avondje uit liet ik daar een tic in gooien. Tegenwoordig kom ik niet verder dan water, koffie en thee. Ik heb simpelweg geen behoefte meer aan andere drankjes. Voor mijn oudste twee kinderen is dat anders, die drinken graag iets zoets. We schenken ze daarom af en toe suikervrije aanmaaklimonade. En sinds kort ook Appelsientje!

Puur sap

Ik wist dus echt niet dat Appelsientje bestaat uit 100% puur sap! Dus zonder suiker en andere toevoegingen. Gewoon puur sap uit een sinaasappel dat wordt verhit voor een langere houdbaarheid en daarom dus nagenoeg dezelfde voedingswaarden bevat als een vers geperst sapje. Ik zou liegen als ik zou schrijven als ik Appelsientje nu boven water zou verkiezen, maar deze ontdekking maakt het wel een stuk makkelijker om uit of thuis voor een glaasje sap te kiezen. Of om het te gebruiken in de keuken, zoals in onderstaand recept!

Recept met Appelsientje Puur Sap | eethetbeter.nl

Recept voor kip in een sinaasappel-kokos-saus met spinazie

Hoofdgerecht voor 4 personen. Serveer met (meer) groente en bijvoorbeeld gebakken aardappels.

Ingrediënten

 • 500 gram kipdijfilet
 • 150 milliliter sinaasappelsap
 • 200 milliliter kokosmelk
 • 150 gram verse spinazie
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 theelepel tijm (gedroogd)
 • 1 bouillonblokje
 • 50 gram roomboter
 • zout, peper en paprikapoeder (zoet)

Benodigdheden

 • Fornuis en koekenpan
 • Oven en –schaal

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden;
 2. Bestrooi de kipdijfilet aan beide zijden met zout, peper en paprikapoeder;
 3. Laat de roomboter in een koekenpan smelten en bak de kipfilet op hoog vuur lichtbruin. Hij hoeft niet gaar te worden. Leg hem apart;
 4. Snij de knoflook fijn en bak deze in het overgebleven vet. Voeg de spinazie toe en vervolgens het bouillonblokje, het sinaasappelsap, de kokosmelk en de tijm. Laat deze roombotersaus met sinaasappel ongeveer 5 minuten inkoken;
 5. Giet de saus in een ovenschaal en leg de kipfilet hierin. Laat de smaken mengen en de kip garen in circa een half uur oventijd;
 6. Eet smakelijk!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat jij als enige iets niet weet?

Kip in sinaasappelsaus met kokos | eethetbeter.nl

Dit bericht is gesponsord. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts