Recept voor gezonde koeken voor kinderen

Print Friendly, PDF & Email

Als ik andere moeders vraag waar ze behoefte aan hebben qua recepten voor kinderen, dan komen telkens dezelfde dingen terug: gezonde koeken, aantrekkelijke gerechten met groente erin en lekkere lunches voor mee naar school. Ik ga graag met deze wensenlijst aan de slag en daarom deel ik deze keer het recept voor gezonde koeken voor kinderen!

Recept voor gezonde koeken voor kinderen | eethetbeter.nl

Natuurlijk zoet

Mijn drie boeven zijn gek op rozijnen. Zowel los als ergens doorheen. Ik eet ze zelf ook wel eens als tussendoortje en gebruik ze bovendien regelmatig in de keuken. Soms door hartige gerechten heen, zoals Bobotie, maar vaak ook als smaakmaker in bijvoorbeeld havermout. Het mooie aan rozijnen is dat de (natuurlijke) fruitsuikers ook prima fungeren als zoetmaker in koek en taart.

Havermoutkoekjes

Ik zou een heel lofzang kunnen beginnen over havermout, dat het zo lekker is en zo gezond. Dat weten jullie natuurlijk al lang! Ga ik dus niet doen. Wel ga ik vertellen dat haver zeer geschikt is als meel als je het maalt in de keukenmachine. Weer eens wat anders dan het gebruik van tarwebloem in de zoete snacks van je kind.

Havermoutkoeken met rozijnen | eethetbeter.nl

Samen de keuken in

Ik ben zo’n moeder die graag koekjes bakt met de kinderen! Samen ingrediënten afwegen, mixen en dan met zijn allen aan de eettafel uitrollen en uitsteken. Dan de oven in en wachten maar. Ik kan onwijs genieten van die ongeduldige snoetjes voor het ovenraam. We verbranden ook standaard onze vingers omdat we al willen proeven terwijl het lekkers nog onvoldoende is afgekoeld. Ken je dat?

Nou ja, deze gezonde koeken voor kinderen zijn erg leuk om samen te maken. De kidskoeken zijn een beetje zoet en hebben een lekkere “bite”. Gezellig om na schooltijd samen thee te drinken, de dag door te spreken en op deze manier redelijk gezond te snoepen.

Koken met kinderen | eethetbeter.nlKinderen koekjes laten bakken | eethetbeter.nl

Recept voor gezonde koeken voor kinderen

Havermoutkoekjes met rozijnen en honing. Recept is voldoende voor ongeveer 12 stuks en geschikt om met kinderen te maken. De koeken zijn lactosevrij en, afhankelijk van het soort havermout, glutenvrij.

Ingrediënten

 • 150 gram havermout
 • 2 eetlepels honing
 • 50 gram rozijnen
 • 1 ei
 • 35 gram kokosolie
 • ½ theelepel kaneel
 • snuf zout

Benodigdheden

 • Keukenmachine of staafmixer
 • Oven, bakplaat, bakpapier

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden (= hetelucht, op de gewone stand 200 graden)
 2. Gebruik de keukenmachine om de haver wat fijner te malen.
 3. Verdeel de rozijnen in twee porties en zet een deel apart.
 4. Doe alle andere ingrediënten bij het havermeel in de keukenmachine en maal / kneed totdat er een kneedbaar deeg ontstaat.
 5. Voeg de rest van de rozijnen toe en kneed deze er met de hand door.
 6. Draai gelijke bolletjes met de hand en druk deze plat op de bakplaat met bakpapier.
 7. Bak de havermoutkoeken in circa 15 minuten gaar en bruin.
 8. Eet smakelijk!

Wat zijn de favoriete koeken van jouw kind?

Koeken van havermeel | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *