Fruitspiesjes vol liefde voor moederdag

Print Friendly, PDF & Email

Ik heb de allerliefste kindjes van de hele wereld! En het zou maar zo kunnen dat jij die mening deelt. Nou ja, dan bedoel ik natuurlijk dat jij ook vindt dat jouw kinderen het mooiste, leukste, liefste en grappigste van het hele universum. En dat zijn ze natuurlijk ook! Superleuk om samen met je kroost deze fruitspiesjes vol liefde voor moederdag te maken. Of voor iedere andere dag in het jaar 😉

Quote echte schoonheid | eethetbeter.nl

Moederdag

Ieder jaar is het weer zo’n feest dat mijn kroost me met zelfgemaakte knutsels en een klein cadeau in het zonnetje zet. Superlief natuurlijk! Ik vind het vooral fijn dat ze doelgericht bezig zijn geweest om iets te maken of kopen voor mama. En daar… precies daar houdt het voor mij op! Ik vind namelijk dat je 365 dagen per jaar lief mag zijn voor je moeder 🙂

quote moederdag | eethetbeter.nl

Mijn (schoon)moeder

Weet je wat nou zo toevallig is? Zowel mijn moeder als schoonmoeder delen deze mening. Dat betekent dus dat wij bij ze op visite kunnen gaan wanneer dat uitkomt en wanneer we daar zin in hebben, maar dat hoeft niet persé op die ene dag in het jaar te zijn. Al die andere dagen zijn ook goed. Dat is zo fijn aan moeders hè, die vinden het ook fijn om hun volwassen kinderen in de buurt te hebben.

Blijk van liefde

Oké, mijn mening zal duidelijk zijn: liefhebben doe je alle dagen per jaar en niet alleen op moederdag (vaderdag, dierendag, Sinterklaas, Valentijnsdag, etcetera). Dat betekent dus ook dat je deze fruitspiezen het gehele jaar door kan maken om te laten zien hoe gek je op iemand bent.

Fruitspiesjes vol liefde voor moederdag

Gezonde traktatie of tussendoortje. Ook een leuk recept voor moederdag of Valentijnsdag.

Ingrediënten

 • aardbeien
 • watermeloen
 • blauwe bes

Benodigdheden

 • tapasprikkers of satéprikkers
 • kleine uitsteker in de vorm van een hartje (de mijne heeft een doorsnede van 2 cm)

Bereiding

 1. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Maak er hartjes van door de uitsteker te gebruiken of door aan de bovenkant een inkeping te maken;
 2. Snij de watermeloen in plakken van 1 cm dik en snij de hartjes eruit met de uitsteker;
 3. Was de blauwe bessen;
 4. Rijg het fruit op een stokje;
 5. Gebruik eventueel een kool bedekt met aluminiumfolie om de gezonde traktatie in te presenteren;
 6. Eet smakelijk!

Hoe denk jij over moederdag?

Op zoek naar meer gezonde traktaties? Kijk dan eens hier!

Fruitspiesjes vol liefde voor moederdag | eethetbeter.nl

Related Posts