Recept voor smakelijke paddoburgers (vega)

Print Friendly, PDF & Email

Op dit moment zit ik in het zonnetje en hoor ik alleen wat kwetterende vogels, het ruisen van de blaadjes en heel af en toe het geluid van een voorbij rijdende auto. Ik schrijf dit namelijk tijdens met Yoga en Detox Retreat in de rust van een heerlijk hotel in een prachtige omgeving. Daar wijd ik in een later blog over uit hoor, want vandaag ga ik het recept voor smakelijke paddoburgers delen. Dan zal ik meteen vertellen wat de link is met vegetarische hamburgers en een detox.

Recept voor smakelijke paddoburgers | eethetbeter.nl

Grote schoonmaak

Zo af en toe is er een grote schoonmaak nodig. Zowel in je huis, op kantoor als in je lichaam. Die lever werkt ontzettend hard om alle gifstoffen uit je lichaam te werken, maar soms is het gewoon niet genoeg. Dan word je moe of krijg je blauwe kringen onder je ogen. Of andere vage klachten. Zo af en toe een tijdje nóg beter eten wil nog wel eens helpen. De koffie, het vlees en het brood laten staan, lekker veel water drinken (met gember) en het liefst biologische keuzes maken. Of je doet een sapkuur, zoals ik.

Voorbereiding op een detox

Op dit moment zit ik dus in het zonnetje ter voorbereiding op mijn yoga en detox retreat bij Banyan Centre. De komende dagen ga ik veel relaxen, sapjes drinken en salade of soep eten. Even rust in mijn hoofd en mijn lijf vinden. Ter voorbereiding op deze retraite heb ik vorige week al wat dingen aangepast in mijn voedingspatroon. Geen vlees meer en af en toe vis. Het recept voor deze paddoburger paste prima in mijn voorpret! Een smaakvolle vegetarische hamburger die ik samen met wat sla at. Mijn gezin at hem op een broodje en ze smulden er ontzettend van. Weet je dat de kinderen niet eens doorhadden dat het geen gewone hamburger was?

Veganistische hamburger | eethetbeter.nl

Oja, ik was zo handig om bij een deel van de paddoburgers de eieren te vergeten en guess what? Ze lukten ook gewoon! Wil je liever volledig plantaardig eten, dan is dat dus vrij eenvoudig te realiseren met dit recept!

Recept voor smakelijke paddoburgers

Vegetarische – of indien gewenst zelfs veganistische – hamburgers voor 4 personen. Serveer op een broodje of met salade en eventueel saus.

Ingrediënten

 • 500-700 gram paddestoelen of champignons
 • 1 grote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels edelgist
 • 3-5 eetlepels kokosmeel
 • 1 ei (optioneel)
 • 2 eetlepels verse peterselie
 • 50 gram cashewnoten
 • zout en peper
 • vet om in te bakken

Benodigdheden

 • koekenpan
 • staafmixer
 • evt oven

Bereiding

 1. Rooster de noten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen;
 2. Snijd de knoflook, de ui en de champignons en bak ze vervolgens in een koekenpan met wat vet gaar;
 3. Doe de knoflook, de ui en de champignons in een kom en pureer ze met de staafmixer samen met de overige ingrediënten behalve het kokosmeel toe, totdat er een smeuïg geheel ontstaat. Voeg kokosmeel of paneermeel toe totdat het dik genoeg is om hamburgers van de maken;
 4. Verdeel het “deeg” in vier of acht bolletjes en kneed hier hamburgers van;
 5. De hamburgers kunnen worden gebakken in de koekenpan, maar makkelijker nog in de oven: ongeveer 20 minuten op 170 graden;
 6. Eet smakelijk!

Heb jij wel eens overwogen een detox programma te volgen?

Dit bericht is niet gesponsord. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts