Detox en Yoga Retreat bij Banyan Centre

Print Friendly, PDF & Email

Als ik de prachtige lobby van het hotel binnenloop herken ik direct de geur van vorig jaar. Bijzonder toch wat een geur qua gevoelens in je op kan roepen! Terwijl mijn zware weekendtas met een plof op de grond valt, word ik met een brede glimlach verwelkomd door de receptionist. Ondanks dat ik te vroeg ben, is mijn kamer al klaar. Lees snel verder over hoe de rest van mijn Detox en Yoga Retreat bij Banyan Centre verliep!

Detox en Yoga Retreat bij Banyan Centre

Waarom ik een detox wilde doen

Op het intakeformulier dat ik vooraf per e-mail ontving werd me gevraagd waarom ik dit Detox en Yoga retreat wilde volgen. Ik antwoordde hierop: “ontspanning, opladen, grote schoonmaak van mijn lichaam en geest”. Want weet je, ik kan mijn dagelijkse taken prima aan hoor, maar soms vind ik het ook best veel. Gezin, een baan en een blog vragen veel aandacht en daarnaast wil ik niet inleveren op mijn sociale leven en sportieve activiteiten. Ik kom doorgaans tijd tekort om stil te staan, te reflecteren en een boek te lezen en dat vind ik vaak jammer.

Detox en Yoga Retreat in Nederland | eethetbeter.nl

Baden in weelde

De prachtige kamer straalt me tegemoet. Ik heb een plekje gekregen op de begane grond. De hoekkamer heeft aan beide zijden ramen, een enorm bed en een badkamer die groter is dan thuis. Hier voel ik me heel welkom! Ik zet mijn tas op het bagagerek, trek een korte broek aan, pak mijn laptop (hoera, gratis wifi), zet de tuindeuren wagenwijd open en plof buiten neer op een stoel in het zonnetje. Ondanks de dingetjes die ik voor Eethetbeter wil doen, voelt het echt als vakantie! Zeker omdat Moeder Natuur mij deze dagen op warme temperaturen trakteert en ik onbeperkt toegang heb tot het luxueuze Thermen Bussloo.

Luxe kamer thermen Bussloo | eethetbeter.nl

Ontgifting

De drie dagen bij Banyan Centre laten zich vullen met heerlijke sapjes, inspirerende workshops en zalige yogasessies. Ik doe sinds 2004 eenmaal per week aan hatha yoga, maar deze retreat laat mij kennismaken met onder andere yin-yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie. Het mooie is dat de lessen perfect zijn afgestemd op het moment van de dag en natuurlijk de ontgifting van het lichaam.

Salade en sap | mildvasten | eethetbeter.nl

Voor de detox had ik de keuze tussen sap- of mildvasten. Bij eerstgenoemde variant krijg je iedere paar uur een heerlijk vers, biologisch sapje dat je met een lepel op mag eten. Gedachteloos naar binnen slurpen werkt namelijk averechts voor zowel de spijsverteringsenzymen als voor het verzadigingsgevoel dat vanuit de maag een signaal naar het brein geeft. Mildvasten is een meer milde variant van de detox. Naast de sap wordt er soep en salade geserveerd. Ik koos voor laatstgenoemde optie.

Alleen én samen

Een retreat is zowel fysiek als mentaal een individueel proces, maar ik vond het fijn dat ik een leuke groep dames om me heen had die hetzelfde doormaakten. We deden allemaal ons eigen ding en troffen elkaar enkele malen per dag tijdens de “eetmomenten”, de yoga, de workshops en de stiltewandeling. De groep bestond deze keer voornamelijk uit leeftijdsgenoten die al langer een bewuste leefstijl hadden.

Stiltewandeling | eethetbeter.nl

Onze coach Ireen Kurvers paste zich onmiddellijk aan op de ervaring van de groep en zorgde voor een iets andere inhoud van de workshops met tips & tricks voor gezonde voeding, lifestyle en yoga. Sowieso alleen maar lof voor Ireen die met haar grote hart zorgde dat iedereen zich thuis voelde, die met het grootste gemak ingewikkelde kennis deelde en de meest heerlijke yogalessen verzorgde.

Detox je leven

Op woensdagmiddag wandelde ik vol energie en inspiratie Thermen Bussloo uit op weg naar huis. Opgeruimd en opgeladen om het drukke leven weer in te stappen. Ik voelde me fysiek én mentaal kilo’s lichter, mijn huid straalde, ik voelde me krachtig en levendig en mijn zintuigen staan meer open. Het doel dat ik voor de Detox en Yoga Retreat bij Banyan Centre had, heb ik ruimschoots behaald en ik kan alleen maar zeggen: volgend jaar weer!

Sapje to go | eethetbeter.nl

Detox en Yoga Retreat bij Banyan Centre

De Detox en Yoga Retreat bij Banyan Centre duurt drie dagen en kost tussen de €450 en €495 all-in. De retraite wordt ongeveer iedere maand aangeboden, zowel doordeweeks als in het weekend. Voor meer informatie en reserveren kan je contact opnemen met Banyan Centre of kijken op deze website.


Tijdens de retreat bracht ik direct verslag uit via Instagram Stories. Ik heb deze verhalen gebundeld tot één fragment van een kleine 2 minuten. Je kunt het hieronder bekijken! Er vallen een paar kleine stukjes weg, maar dat mag de pret niet drukken 🙂

De yogakleding die ik draag op de afbeelding is afkomstig van yogakledingonline.nl. Dit blog is tot stand gekomen dankzij een gekregen product of dienst. Lees ook mijn disclaimer

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *