Print Friendly, PDF & Email

Op Instagram plaats ik meer dan eens de hashtags #happyfood en #healthyhappy. Gewoon omdat ze me zo “happy “maken. Ik werd ook happy toen bleek dat ik voor de maandelijkse Foodblog Swap mocht koken van “My Happy Kitchen”! Ik koos ervoor het recept voor groentechips te maken.

Recept groentechips uit de oven | eethetbeter.nl

Chocolade en chips

In mijn omgeving denken veel mensen dat ik übergezond eet. Ik kan je vertellen dat het reuze tegenvalt. Er zijn zelfs weken waarin ik de 20% “guilty pleasures” ruimschoots overtreed. Er is heel veel ongezond eten dat ik lekker vind, waaronder chocolade en chips. Vooral paprikachips van Lays, mmm! Op zoek naar een alternatief kocht ik al een aantal keer groentechips, maar met zwaar tegenvallend resultaat. Totdat ik die van Hema probeerde (aanrader!). Dat gaf me de moed om zelf aan de slag te gaan met een recept voor groentechips 🙂

My Happy Kitchen and Lifestyle

De Haagse Anne-Marie is een vrolijk figuur dat houdt van gevarieerd eten zonder pakjes en zakjes. Ze is gek op room, boter en kaas en dat zie je terug in haar recepten. Alhoewel deze drie ingrediënten gelukkig ontbreken in de groentechips hoor, haha! Ze had deze hartige snack op haar food bucketlist staan, eigenlijk net als ik. Ik veranderde nauwelijks iets aan het recept, het is gewoon goed zoals het is.

Geef je een peuter chips?

Uiteraard liet ik mijn kroost de groentechips voorproeven. Vraag is natuurlijk of je een peuter chips wilt geven! Deze lekkernij is veel minder ongezond dan sommige variaties uit de supermarkt. Heb je wel eens gekeken hoeveel additieven er in sommige chips soorten zitten?! Die geef ik dus echt niet aan mijn zonen. Met een keer een klein zakje naturel chips vind ik niks mis. Af en toe dus.

Zelf chips maken voor kinderen | eethetbeter.nl

Recept voor groentechips uit de oven

Hartige lekkernij. Niet supergezond, maar absoluut wel beter dan chips die gefrituurd is in zonnebloemolie. Het originele recept vind je hier.

Ingrediënten

 • Pastinaak
 • Zoete aardappel
 • Wortel
 • Rode biet
 • Komkommer
 • Olie
 • Zeezout

Benodigdheden

 • Kaasschaaf of dunschiller
 • Oven
 • Bakpapier
 • Liefst een spuitbusje voor de olie

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 200 graden
 2. Snij de groente met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakken
 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de groenteplakken hier naast elkaar op
 4. Besprenkel of bespray de groente aan beide zijden met olijfolie
 5. Bak het in 20 tot 25 minuten gaar, knapperig en bruin
 6. Bestrooi de warme groente met zeezout
 7. Eet smakelijk!

Ik vind de groentechips vers het allerlekkerst! Eet jij wel eens groentechips of kies je liever voor een minder gezonde hartige snack?

Andere recepten in het kader van de Foodblog swap bekijken? Je vindt ze hier!

Foodblogswap groentechips | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *