Print Friendly, PDF & Email

Ik weet eigenlijk niet eens meer wat mijn beweegreden was, maar in 2004 schreef ik me in voor een cursus hatha yoga via de Volksuniversiteit in Ede. Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder, maar nog steeds ben ik besmet met het yogavirus. Ik leef alleen niet precies alle regeltjes na… Zo ben ik bijvoorbeeld een nogal hebberige yogini.

Een hebberige yogini | eethetbeter.nl

Zonnegroet

Al 13 jaar lang roept mijn yogalerares bijna wekelijks dat we iedere dag zouden moeten starten met een zonnegroet. Dit houdt het lichaam soepel en de geest alert. Al die jaren ging dit advies het ene oor in en het andere weer uit. Tot deze week, toen ik besloot om voor dag en dauw onder andere de “downward dog” en de “cobra” te doen. Het is nog wat vroeg om al iets over het resultaat te zeggen, maar de ochtendgymnastiek voelt tot op heden goed!

Yoga om te ontspannen | eethetbeter.nl

Yoga retreat

Jullie hebben op mijn blog kunnen lezen hoe ik op mijn detox en yoga retreat laatst kennismaakte met andere vormen van yoga. Het klinkt misschien gek, maar in de afgelopen 13 jaar heb ik weinig anders geprobeerd dan de standaard hatha yoga. Dat komt omdat er enerzijds weinig aanbod is in Ede en anderzijds omdat ik doorgaans trouw ben aan iets dat goed is.

Yin is zo’n voorbeeld van een nieuwe yogavorm voor mij. Hierbij zijn de oefeningen gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten, ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. (bron: yogaonline.nl).

Mijn lievelingskleur

Tijdens de retreat wilde ik graag leuk voor de dag komen en dat lukte dankzij de kleding van YogaKledingOnline.nl. Eenmaal in de shop wilde ik alles wel hebben! Ik werd echt blij van al die vrolijke kleuren bijvoorbeeld. Uiteindelijk koos ik een setje in het mintgroen met grijs en zwart. Dat zachte blauw-groen is echt mijn lievelingskleur! Deze serie kan nog uitgebreid worden met bijvoorbeeld een short en een beha. Ohhh daar wordt dit meisje hebberig van!

Een hebberige yogini

Tijdens de retreat kregen we ook wat workshops, waaronder eentje over yoga en Ayurveda. We leerden over de acht “geboden” van de yoga. Eentje daarvan had vetrekking op begeerteloosheid, oftewel het niet hebzuchtig zijn en kiezen voor bewuste eenvoud. Op dit punt faal ik dus enorm! Nou ja, nobody is perfect zullen we maar zeggen. (bron: happygoyoga.nl)

Om een lang verhaal kort te maken: ik vind het heerlijk om yoga te beoefenen en om nieuwe vormen te ontdekken. En ik ben blij met mijn nieuwe turquoise yogakleding, zelfs als ik hierdoor niet voldoe aan het achtvoudig pad van de yoga 😉

Heb jij wel eens yoga geprobeerd en hoe is dat bevallen?

Krachtpose yoga | eethetbeter.nl

Dit bericht is tot stand gekomen dankzij een gekregen product of dienst. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts