Recept voor een met groen gevuld brood

Print Friendly, PDF & Email

Mijn kinderen worden blij van brood. Niet een beetje blij, maar reuze blij. Vooral op momenten dat ze anders niet zo vaak brood krijgen, bijvoorbeeld bij het avondeten of als tussendoortje. Dat er een brood overbleef na de geweldige fotoshoot die ik had, zorgde dus voor ontzettend blije kindertjes bij mij thuis! Ik maakte het recept voor een met groen gevuld brood.

Op zoek naar een fotograaf

Alweer enige tijd geleden riep ik de hulp in van mijn Facebook-vrienden om een fotograaf te vinden die mij op een leuke manier vast kon leggen en daarbij mijn kernwaarden zoals natuurlijk, gezond en kinderen mee zou nemen. Het regende reacties en het kiezen was moeilijk, totdat ik een mail van Dennis ontving. Het toeval wil dat ik Dennis al eens had ontmoet op de Gezondheidsbeurs en hij vele maanden eerder een bericht schreef dat veel indruk op me maakte…

Ik viel als een blok voor hem

In de mail van Dennis van Overbeeke van DvO-foto stonden diverse ideeën uitgewerkt die pasten bij mijn kernwaarden. Daarnaast voegde hij een wordcloud toe om een beter beeld te krijgen van de uitstraling van mijn blog. Ik viel als een blok voor de speelse plannen van Dennis!

Op tweede paasdag was het zo ver: Dennis en ik ontmoetten elkaar in een prachtige woning in Kleverskerke. Gewapend met een draaiboek en een boel goede zin, een geweldig servies van RostiMepal, kratten vol eten, leuke jurken van Love, Peace & Joy en natuurlijk mijn gezin, gingen we aan de slag. Het resultaat hebben jullie wellicht op social media voorbij zien komen, maar ik laat jullie hier graag wat extra zien! (klik op de foto om wat langer te kunnen kijken)

Samenwerken met eethetbeter Ede Gelderland Gevuld brood | eethetbeter.nl

Hoe zat dat nou met dat brood?

Na de fotoshoot bleef er heel veel eten over, waaronder een prachtig rond brood. Ik nam het mee naar huis en besloot het te vullen met groene groente. Zo ontstond het recept voor een met groen gevuld brood. EN er stond een smakelijk diner voor blije kinderen op tafel. En ik? Ik had een reuze voldaan gevoel na een geweldige fotoshoot met een fotograaf die het beste in mij naar boven haalde!

Recept voor een met groen gevuld brood

Vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht.

Ingrediënten

 • 1 brood (ongesneden)
 • 500 gram broccoli
 • 1 courgette
 • 250 gram groene asperges
 • 1 grote ui
 • 4 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • zout en peper

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 170 graden (hetelucht 150 graden)
 2. Snij de ui en bak deze in wat olie in een grote koekenpan of wok
 3. Hak twee teentjes knoflook en voeg deze bij de ui
 4. Snij de broccoli, asperges en courgette in kleine stukjes en doe deze ook in de pan. Begin met de eerste twee omdat deze de langste bereidingstijd hebben.
 5. Breng op smaak met zout en peper
 6. Snij het kapje van het brood af en hol het uit. Eventueel kan je het brood dat eruit komt fijn wrijven en toevoegen aan de groente.
 7. Hak de resterende knoflook fijn en meng deze met wat olijfolie. Besmeer de binnenkant van het brood en het kapje met deze knoflookolie
 8. Vul het brood met de groente en leg het circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Leg in de laatste tien minuten ook het dekseltje erbij.
 9. Eet smakelijk!

Ben jij ook wel eens gevallen voor de goede ideeën van iemand? Laat het me weten onder dit blog! En een reactie op de foto’s zou ik ook heel leuk vinden 🙂

Dit bericht bevat gekregen producten of diensten. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts