Tijd voor Paprika met 10 paprikarecepten

Print Friendly, PDF & Email

Onlangs bezocht ik een event van Tijd voor Paprika, waar mijn oudste twee zonen de keuken in gingen om de lekkerste kidsgerechten met paprika te maken. Dat deed me eraan denken dat ook mijn foodblog tal van lekkere recepten met deze vrucht bevat. Tijd voor een overzicht van 10 paprikarecepten!

Tien paprikarecepten | tijd voor paprika | eethetbeter.nl

Tijd voor Paprika

Na een hartelijke ontvangst van tv-kok Hugo Kennis in Kinderrestaurant Leuk in Bussum kregen mijn zonen Tygo (8) en Ravi (7) een bruisend drankje van de organisatie van Tijd voor Paprika. Dat was bijzonder joh! Na een uitleg met nuttige weetjes over paprika’s mochten ze zelf aan de slag om eerst een bloem van paprika en ei te maken en later een Halloween-monster. Vol concentratie maakten ze de lekkerste creaties om vervolgens volledig te ontladen in de speelkelder. Aan het einde van de middag kreeg ik ze haast niet meer mee naar huis!

Tijd voor Paprika | eethetbeter.nl

Wist jij dat een paprika meer vitamine C bevat dan een sinaasappel?

Tien paprikarecepten

Op mijn foodblog vind je tal van recepten waar paprika in zit. Ik eet ze niet zo vaak rauw, daar reageer ik niet zo goed op helaas, maar in gerechten komen ze regelmatig voor. Ik zal er hieronder tien opsommen. Ben je op zoek naar meer paprikarecepten? Kijk dan eens bij Puur Suzanne. Als dochter van een paprikateler heeft zij helemaal een website vol met lekkere paprikarecepten!

1) Recept voor shoarmasalade

Zelfs als je koolhydraatarm wilt eten, kan je nog shoarma eten. Alleen vervang je dan het broodje door wat extra sla met tomaat en paprika! Fastfood op zijn best!

2) Gegrilde paprika

Als je eens een salade of ander gerecht wilt verrijken met wat gegrilde paprika, hoef je hiervoor geen potje aan te schaffen. Je maakt het namelijk makkelijk zelf!

3) Recept voor kip pilav

Kip smaakt verrukkelijk in combinatie met perzik en als je daar dan ook nog sojasaus en paprika aan toevoegt: mmm!

Recept voor kip met perzik | eethetbeter.nl

5) Recept voor een zomerse Panzanella salade

Deze Italiaanse salade wordt gemaakt met restjes eten. Er gaan maar liefst 3 paprika’s in!

6) Recept voor kip ketjap

Een heerlijke combinatie van zout, zoet en pittig geserveerd in een prachtige Enjoya Paprika.

Recept voor Kip Ketjap in Enjoya Paprika | eethetbeter.nl

7) Sinterklaasstaf van paprika

Het duurt gelukkig nog even voordat de goedheiligman weer naar het land komt, maar voor als het zo ver is: zet dan eens deze gezonde Sinterklaasstafjes op tafel!

8) Een ovenschotel voor kerstmis

Wist je dat je met een koekjesuitsteker ook hele leuke vormen uit een paprika kunt snijden? Ik maakte hier handig gebruik van bij deze vegetarische ovenschotel voor kerstmis.

Makkelijk kerstmenu: vega ovenschotel met broccoli | eethetbeter.nl

9) Recept voor gevulde paprika met kip teriyaki

Alweer een recept voor kip met paprika. Die twee smaken simpelweg zo lekker samen! (nou ja, eigenlijk kunnen ze allebei met alles gecombineerd worden, maar dat terzijde). Deze teriyaki chicken is zelfs een succesrecept bij mijn kinderen op school!

10) Recept voor een maaltijdsalade met hamburger, mango en gele paprika

Weet je dat mango mijn favoriete fruit is? Deze salade, die uitstekend gemaakt kan worden met restjes hamburger die overblijven na een barbecue, smaakt mij dan ook enorm goed!

Wat is jouw favoriete recept met paprika?

Related Posts