Recept voor kabeljauw bruschetta

Print Friendly, PDF & Email

Red jij het om eenmaal per week vis te eten? Sinds wij ook vis eten bij het ontbijt en de lunch, staat het regelmatig op tafel in huize Eethetbeter. Toch eten we zelden witvis omdat we het zo lastig vinden dit smakelijk en sappig te bereiden. In mijn zoektocht naar een lekker recept stuitte ik op dit gerecht op Smulweb. Ik deed enkele aanpassingen en vandaag deel ik het recept voor kabeljauw bruschetta met jullie!

Recept voor kabeljauw bruschetta | eethetbeter.nl

Iedere week vis

Ik weet uit ervaring dat het best een uitdaging is om regelmatig vis te eten. Een blikje of pakje opentrekken is niet zo heel ingewikkeld. En verse kibbeling of lekkerbek halen bij de visboer is ook niet zo’n gedoe. Maar of dat iets bijdraagt aan je gezondheid betwijfel ik… Ik ben dus regelmatig zoekende naar nieuwe recepten die niet met zalm zijn. Zalm is namelijk mijn favoriete vissoort en het is natuurlijk reuze gemakkelijk om die reden aan te grijpen om alleen maar zalm te eten.

Variatie is zo belangrijk!

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te variëren. Dus behalve zalm en tonijn verschijnt er hier ook wel eens iets anders op tafel. Witvis veel te weinig, dus ik zocht op Internet naar een lekker recept. Dit hartige en koolhydraatarme recept van Smulweb sprak me meteen aan! Ik gebruikte een eenvoudiger recept voor bruschetta en maakte een ovenschaal vol vis. Of het een succes was? De schaal was leeg na de maaltijd en de buikjes gevuld! Recept met kabeljauw uit de oven | eethetbeter.nl

Recept voor kabeljauw bruschetta

Hoofdgerecht met gestoofde witvis uit de oven voor 4 personen. Serveer met bijvoorbeeld groente en salade.

Ingrediënten

 • 500 gram kabeljauw
 • 4 tomaten
 • 3 tenen knoflook
 • 6 eetlepels olijfolie
 • het sap van een halve citroen
 • hand vol verse basilicum
 • hand vol verse peterselie
 • zout en peper

Benodigdheden

 • knoflookpers
 • oven en ovenschaal

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 170 graden
 2. Vet de ovenschaal in met twee eetlepels van de olijfolie
 3. Snijd de tomaten in blokjes nadat je (eventueel!) het hart hebt verwijderd en doe ze in een schaaltje
 4. Pers de knoflook boven de tomaten, voeg ook de overige olijfolie en het citroensap toe
 5. Hak de verse kruiden en doe ze bij het tomatenmengsel
 6. Breng op smaak met zout en peper
 7. Leg de kabeljauw in de ovenschaal
 8. Verdeel de tomatensalade hier overheen
 9. Stoof de vis gaar in circa 30 minuten
 10. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete recept met witvis? Deel het in de reacties!

Vis met tomaat uit de oven | eethetbeter.nl

Related Posts