Print Friendly, PDF & Email

Ken jij dat ook, zo’n productieve werkdag vol met inspirerende overleggen met energieke mensen? Je slaat je vest nog wat strakker om je heen omdat de kantoorairco in je nek blaast. Buiten hoor je kinderen met veel kabaal in het zwembad spelen, terwijl de zon de wereld steeds een stukje verder opwarmt. Vol plezier stort je je op je werk, maar het buitenleven roept ook… Om klokslag half zes sluit je de computer af, trek je de extra lagen kleding uit en wandel je het pand uit, de zon tegemoet. Uiteraard met een grote glimlach, want een lange vrije avond ligt voor je en aangezien je het recept voor moussaka de vorige dag al hebt bereid, hoef je alleen de oven nog maar aan te zetten en in de tuin neer te ploffen met een drankje!

Recept voor moussaka | eethetbeter.nl

De mamager

Net zoals de meesten van jullie heb ik ook “gewoon” een baan in loondienst. Ik heb een stukje ouderschapsverlof, waardoor ik momenteel “slechts” drie dagen per week werk als leidinggevende van een administratieve afdeling bij wehkamp. Een superleuke baan trouwens met fijne collega’s! Ik steek echter niet onder stoelen of banken dat ik graag volledig voor mijzelf zou beginnen. Dit is vooral omdat ik het best veel vind om werk, blog en gezin te combineren.

Een gezin “managen” naast je baan

Ik heb een superfijne werkgever die vrij flexibel is, daar tref ik het mee! In mijn omgeving hoor ik regelmatig andere geluiden. Het zorgen dat alle buikjes gezond gevuld zijn, de kindjes voldoende slapen, een kast vol schone kleding hebben en ze dagelijks een portie liefde en aandacht krijgen is nog niet makkelijk. Zelfs met een flexibele werkgever en betrokken partner zorgt dat voor heel wat geregel thuis. Behalve dan dat opa’s, oma’s en maaltijdboxen absoluut een uitkomst kunnen zijn, raad ik jullie aan om zoveel mogelijk eten vooraf te bereiden en extra porties in te vriezen. Zo heb je zonder veel moeite een gezonde maaltijd op tafel na een lange werkdag.

Moussaka zonder pakjes en zakjes | eethetbeter.nl

Ik hou van ovenschotels

Ik ben echt gek op ovenschotels! Ik schreef al eerder dat ik ze zo fijn vind als er visite komt, omdat ik dan niet in de keuken hoef te staan als mijn gasten er zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor hongerige kindjes zo rond etenstijd. Terwijl ik de schotel in de oven schuif, maak ik de sla, ruim ik mijn huis op en geef ik mijn boeven een extra knuffel. In een ideale wereld zou ik spelletjes spelen met mijn oogappeltjes totdat de oven *PING* zegt, maar eerlijk is eerlijk, dat heb ik rond dat tijdstip nog nooit gedaan. Om een lang verhaal kort te maken: dit recept voor moussaka is ideaal om van tevoren te bereiden en op een later moment in de oven te schuiven. Aangezien wij thuis niet zo gek zijn op aubergine, voegen we extra courgette toe aan het gerecht.

Ovenschotel Moussaka zelf maken | eethetbeter.nl

Recept voor moussaka

Diner / hoofdgerecht voor ongeveer vier personen. Serveer met een groene salade.

Ingrediënten

 • 400 gram rundergehakt
 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • 1 zakje aardappelschijfjes a 450 gram
 • 1 pakje gezeefde tomaten a 500 ml
 • 1 blik tomatenstukjes a 400 gram
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 theelepel kaneel
 • olijfolie
 • zout en peper
 • 100 ml droge witte wijn
 • 1 eetlepel gedroogde peterselie
 • 150 gram geraspte kaas (optioneel)
 • 300 ml amandelmelk (of gewone melk)
 • enkele eetlepels tapiocameel / speltbloem / arrow root / maizena

Benodigdheden

 • Grote koekenpan / wok
 • Grillpan
 • Ovenschaal

Bereiding

 1. Snipper de ui en hak de knoflook. Fruit ze in een pan met een beetje olijfolie;
 2. Voeg het gehakt toe aan de pan en rul het;
 3. Snij de aubergine en de courgette in de lengte in plakken en grill ze in de grillpan totdat beide zijden bruin kleuren;
 4. Voeg zout, peper, kaneel, peterselie, tomatenblokjes, gezeefde tomaten en wijn toe aan de pan met gehakt. Roer het goed door en laat het even inkoken en op smaak komen;
 5. Zet de oven aan en laat hem voorverwarmen op 200 graden (hetelucht 180 graden);
 6. Warm de amandelmelk, voeg eventueel wat zout toe en maak er een saus van door een bindmiddel naar keuze toe te voegen (wist jij dat het maken van een bechamelsaus zo makkelijk is?). Wel goed roeren om klontjes te voorkomen;
 7. Vet een ovenschaal in en schep hier wat van het tomaten-gehaktmengsel in;
 8. Beleg dit met een laagje courgette / aubergine / aardappels en schep hier weer wat saus bovenop, gevolgd door een groentelaag;
 9. Bovenop de laatste groentelaag schep je de witte bechamelsaus die je indien gewenst kan bestrooien met kaas;
 10. Plaats de ovenschaal ongeveer een half uur in de warme oven;
 11. Eet smakelijk!

Wat is voor jou DE tip om werk en gezin te combineren?

Dit heerlijke zomerse gerecht leent zich er uitstekend voor om buiten te eten. Meer zelfgemaakte recepten bekijken in het thema buiten eten? Klik dan hier!

Gegrilde courgette | eethetbeter.nl

Related Posts