Print Friendly, PDF & Email

“Ik wil eigenlijk gewoon een superleuke moeder zijn” riep VROUW-journaliste Marjolein Hurkmans uit en de zaal barstte in lachen uit. De vrolijke Marjolein reageerde hiermee op één van de stellingen tijdens de eerste editie van het Food Talks event van HelloFresh. Ik neem jullie graag mee in mijn verhaal over deze heerlijke avond en zal delen waarom ik me zo herkende in bovenstaande opmerking.

Food talks - met het hele gezin aan tafel | eethetbeter.nl

Met mijn neus in de boter

Onlangs viel ik met mijn neus in de (room)boter bij het Food Talks event. HelloFresh doet ieder kwartaal marktonderzoek naar een onderwerp dat te maken heeft met bijvoorbeeld het avondeten, met koken of met goede voeding. De onderzoeksresultaten worden besproken tijdens Food Talks: een evenement waarbij ervaren sprekers uit de food industry samen met bloggers de discussie aangaan over de uitkomsten van het onderzoek.

Tijdens deze eerste campagne werd er gesproken over het avondeten als gezinsmoment door niemand minder dan gespreksleider Milou Turpijn (eindredacteur bij Women’s Health) en ervaringsdeskundigen Marcus Polman, Janine Breukhoven, Marjolein Hurkmans, Claire van den Heuvel en Dr. Samefko Ludidi. Als zogenaamde “kids foodblogger” viel ik met dit gespreksonderwerp volledig met mijn neus in de boter.

HelloFresh food talks event | eethetbeter.nl

Stress aan de eettafel

Ervaar jij wel eens spanningen aan de eettafel? Bijvoorbeeld omdat je totaal geen inspiratie hebt wat te koken? Of misschien zelfs wel omdat je lastige eters hebt? Eén geruststelling, je bent de enige niet! Uit een onderzoek van HelloFresh onder 1.000 respondenten blijkt dat 52% van de mensen ook niet goed weet wat te koken. En maar liefst 45% weet niet goed hoe een gerecht kan worden gemaakt dat door het hele gezin kan worden gegeten. Dat is nogal wat hè?

Weet je wat ik ook wel een grappige uitkomst vond? Dat bijna driekwart van de mensen zich ergert aan een tafelgenoot die op zijn of haar smartphone bezig is. Het gaat hier helaas net zo. Mijn vriend en ik hebben de afspraak dat we geen telefoons gebruiken tijdens het eten, maar het glipt er wel eens doorheen… Oeps!

Eten als gezinsmoment | eethetbeter.nl

Een superleuke moeder

De opmerking van Marjolein Hurkmans die ik hierboven al inleide, sloeg de spijker op zijn kop wat mij betreft. Want ik wil OOK een leuke moeder zijn. En OOK een leuke vrouw. Een geweldige vriendin. Toegewijde werknemer. En sportief, fit en gezond. Ik wil aandacht hebben voor mijn omgeving. Liefst een beetje een schone en opgeruimde omgeving trouwens. En ik wil OOK wat bijleren. En OOK een boekje uitgeven dit jaar trouwens. En van mijn hobby mijn werk maken. OOK nog ja.

Of ik wel eens stress heb? Ja, dat OOK.

Want ik wil eigenlijk alles en als dat niet lukt, dan ervaar ik spanning. Op die momenten zijn de kinderen me soms teveel en dan heb ik minder zin om met ze te spelen. Dan ga ik niet ontspannen op de bank zitten met een tijdschrift of foodblog op zoek naar lekkere en gezonde recepten, terwijl ik dat juist heel graag doe. En juist dan vind ik het een enorme opgave om te bedenken wat we gaan eten. Laat staan dat ik dan de keuken nog in moet.

Quote over goede moeders | eethetbeter.nl

De inspirerende verhalen van goeroes en prachtige quotes op het web doen me steeds vaker beseffen dat ik tijd moet steken in datgene wat mij (nog meer!) energie geeft en dat ik al het andere mag uitbesteden aan mensen die daar op hun beurt weer blij van worden. Dus geniet ik een beetje extra van de inzet van mijn huishoudelijke hulp en kies ik zo nu en dan uit de tien lekkere gerechten die HelloFresh me aanbiedt.

Wat zorgt ervoor dat jij een superleuke moeder of vader kunt zijn?

Oja, nu we het toch over HelloFresh hebben, wist je dat zij op 2 juli hun vijfjarig bestaan vieren met het Hello Food Festival? Een nieuw foodfestival tussen de appel- en de perenboomgaarden op het idyllische Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Ga voor meer informatie naar de website van HelloFresh of bestel hier gelijk je kaartjes.

Goede moeder | eethetbeter.nl

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met HelloFresh. Lees ook mijn disclaimer. Foto 2 en 3 zijn gemaakt door ©Ilsoo van Dijk. Op de bovenste foto zie je mij samen met Puur Suzanne.

Related Posts