5 tips voor picknicken met de kids mét recepten

Print Friendly, PDF & Email

Annemieke vroeg aan mij of ik een gastblog wilde schrijven voor deze maand. Met het thema buiten eten. Waar de meeste dan gelijk aan een barbeque denken, denk ik gelijk aan picknicken met de kids. Nu het warm weer is doen we dit namelijk regelmatig. Doordat we hier in huis een beetje een ander eetpatroon hebben zitten er geen standaard bammetjes in de trommeltjes.

5 tips voor picknicken met de kids | eethetbeter.nl

5 tips voor picknicken met de kids

Kunnen jullie ook wel wat variatie gebruiken lees en kijk dan gauw met me mee. Wil je vaker inspiratie langs zien komen dan kun je me ook via Instagram volgen.

Tip 1: Zorg voor vers fruit

Nu de zomer er is ligt de winkel vol. Denk aan aardbeien, watermeloen, druiven, appel of blauwe bessen. Zorg ervoor dat het fruit al gewassen en klaar voor gebruik is. Misschien is het handig om een vorkje mee te nemen, maar hier word meestal lekker met de handen gegeten.

Tip 2: Denk aan rauwkost

Hoe krijg je simpelweg wat extra groenten bij de kids naar binnen? Door ze te laten knagen op rauwkost. Komkommer, cherrytomaatjes, wortel in reepjes en paprikareepjes zijn hier favoriet. Je kunt eventueel een dipsausje erbij maken om er een extra feestje van te maken. O en kleine kinderen zijn gek genoeg vaak dol op olijven, zeker de moeite waard om te proberen!

Tip 3: Maak het jezelf niet te moeilijk

Tegenwoordig zijn er best wat kant en klaar producten te koop die redelijk clean zijn. Denk aan noten/dadelreepjes, knijpfruitjes, bakbananenchips, droge worst, nootjes en zeewier chips. Let goed op de ingrediëntenlijst en voor je het weet ben je een expert in het lezen ervan 🙂

Tip 4: Zorg voor verschillende bakjes

Mijn kids gebruiken graag de deksels als soort van bordje waar ze dan van elk bakje een beetje opleggen. Zo krijg je geen ruzie dat iemand het bakje teveel voor zichzelf houdt! Natuurlijk kun je ook elk een eigen bakje geven, het is maar net wat het beste werkt voor jullie.

Tip 5: Zorg voor doekjes

Maak bijvoorbeeld een washandje nat en neem die mee in een zakje. Zo kun je de vieze handen en snoeten makkelijk even schoonmaken. Maar bedenk ook een beetje viezigheid goed voor de weerstand kan zijn 😉

Hieronder enkele voorbeelden van de bakjes die ik maak:

picknickrecepten | eethetbeter.nl

Picknickrecepten

Na de 5 tips voor picknicken met de kids krijg je vast meteen zin om naar buiten te gaan! Vul je bakje met kant en klaar lekkers of ga in de keuken aan de slag voor een uitgebreidere lunch. Hieronder vind je wat inspiratie voor picknickrecepten:

  • Stefanie vulde een brood met onder andere gegrilde groente. Het resultaat is een feest voor het oog en ongetwijfeld ook voor de smaakpapillen. Je vindt het recept op littlespoon.nl;
  • Als je dan toch in de mood bent om broodjes te vullen met allerlei lekkers, dan zou je dit recept voor brood met rosbief van Marianne ook eens moeten bekijken op lovemyfood.nl;
  • Yvonne verzamelde vijf gezonde picknickrecepten (waaronder die van kipkerriesalade!) die ze plaatste op de lifestyleblog van haar zus: puursuzanne.nl;
  • Ook Annelies zette wat tips en hapjes voor de gezonde picknick op een rijtje. Wat denk je van visballetjes in je picknickmand? Je bekijkt het op eenlepeltjelekkers.be;
  • Natuurlijk kan je ook een schaal met salade meenemen om lekker buiten op te eten met de kinderen. Deze pastasalade met bloemen van myhappykitchen.nl ziet er bijvoorbeeld super zomers én indrukwekkend uit;
  • Stop ook eens een eimuffin in je lunchtrommel of picknickmand voor een makkelijke en voedzame snack dacht Annemieke van eethetbeter.nl!

Ga jij wel eens picknicken met de kids als het mooi weer is buiten?


Dit gastblog is geschreven door Simone van Fit en Puur. Je kunt haar volgen op Instagram en Facebook en vergeet niet haar website fitenpuur.nl in de gaten te houden voor gezonde recepten die vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij zijn!

Picknickrecepten | eethetbeter.nl

Dit blog is tot stand gekomen door een gastblog van Simone en de bijdrage (link en foto) van diverse andere foodbloggers. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts