Twee verjaardagen op één dag?

Print Friendly, PDF & Email

Wat een heerlijkheid om gewekt te worden door een opgewekt kindje dat hupsend van het één op het andere been vertelt dat hij jarig is en ontzettend veel zin heeft in zijn verjaardag! Vorige week zondag was het zo’n feest: mijn oudste zoon Tygo werd negen jaar 🙂 Twee verjaardagen op één dag, want ook HelloFresh bestaat vijf jaar. Ravi en ik vierden dit mee tijdens het Hello Food Festival!

Twee verjaardagen op één dag | eethetbeter.nl

Just the two of us

Enkele weken geleden, tijdens het Food Talks event, werd ik geraakt door een opmerking van MasterChef jurylid Marcus Polman die vertelde dat hij regelmatig uit eten ging met één van zijn kinderen. Zijn uitspraak zette me aan het denken. Je begrijpt dat ik de kans om met één van mijn zonen op pad te gaan met beide handen aangreep. Ravi wilde graag met me mee naar het Hello Food Festival, waar hij niet alleen genoot van een heerlijke brunch, maar ook zijn eerste oester proefde!

Ravi en Annemieke | eethetbeter.nl

Het zonnetje brak voorzichtig door

Die ochtend stapten Ravi en ik in een wat grijs Ede in de auto. In het begin regende het nog wat, maar op weg naar het westen leken we de wolken achter ons te laten. Bij aankomst op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek brak het zonnetje voorzichtig door om later op de dag vol kracht te gaan stralen. Met een temperatuur zo rond de twintig graden was het perfect weer voor een foodfestival!

Het ruime festivalterrein, dat gelegen was tussen de appel- en perenboomgaarden, bleek overzichtelijk en voorzien van voldoende zitgelegenheid en schone toiletten. Passanten knikten vriendelijk naar me, als ze tenminste niet werden afgeleid door de vele interessante foodtrucks met heerlijke verse hapjes en drankjes. De positieve sfeer, het mooie weer, lekker eten en de complete faciliteiten zorgden tezamen voor een perfect verjaardagsfeest.

HelloFresh Hello Food Festival | eethetbeter.nl

Alsof ik in één van mijn dromen stapte

Heb ik jullie wel eens verteld dat ik droom van zo’n enorme houten tafel, versierd met prachtige bloemen, overladen met de lekkerste gezonde hapjes en vooral omgeven door de leukste mensen? Het was alsof mijn droom werkelijkheid werd toen ik de aangeklede brunchtafel in de boomgaard zag staan. Een plaatje om verliefd op te worden! De niet alledaagse hapjes streelden mijn tong en kietelden mijn smaakpapillen. Je merkt, ik word er poëtisch van, want WOW dit was echt super!

Hello Food Festival | eethetbeter.nl

De oester is mijn wereld

Op het Hello Food Festival bestond de gelegenheid om gratis of tegen een kleine bijdrage een workshop te volgen. Ravi en ik kozen voor de schelpjes oftewel een workshop “De oester is mijn wereld” van Vis van Henry. We leerden een hoop over de weekdieren, de verschillende soorten en de manier van openen. Toch maakte het proeven het meeste indruk…

Terwijl zich inmiddels al een groepje toeschouwers om ons heen had verzameld, liet ik de eerste oester in mijn mond verdwijnen om vervolgens vol verbazing te constateren dat het helemaal niet vies was! Ik ontdekte dat de diverse types andere smaken hebben en dat de dressings absoluut iets toevoegen aan de decadente snack. Ook Ravi liet zich niet kennen en hapte zo een oester weg! Om hem daarna razendsnel weer uit te spugen trouwens. “Ieuw mama, het smaakte naar zeewater!” riep hij uit. Haha!

Vis van Henry | eethetbeter.nlKind eet oesters | eethetbeter.nlWorkshop de oester is mijn wereld | eethetbeter.nl

Twee verjaardagen op één dag

Met een goed gevulde buik vertrokken we in de middag weer richting huis, waar we onze feestdag voort hebben gezet tijdens het verjaardagsfeestje van Tygo. Wat een hoop positieve energie zeg, wat een heerlijke dag!

Probeer nu HelloFresh met 25 euro korting op de eerste box uit met discount code ‘FLEX7TY’ (geldig tot en met 31 juli 2017)!

Over dubbelpret gesproken: dat gun ik jullie natuurlijk ook! Het Hello Food Festival ligt inmiddels achter ons, maar ik kan jullie nog wel een plezier doen met een kortingscode voor zo’n heerlijke Hello Fresh maaltijdbox! De actiecode is maar liefst €25,00 waard en geldig tot en met 31 juli. Je kunt er een Original, Veggie- of Familybox mee bestellen. Wist je dat je tegenwoordig zelf je gerechten kunt kiezen en het lidmaatschap erg flexibel is? Zoals ik vorige keer al schreef vind ik (ja, ook ik!) het echt een verademing om niet te hoeven nadenken over wat voor gezonde maaltijd ik op tafel wil zetten en welke boodschappen ik daarvoor moet doen. Aanrader dus!

Zou jij wel eens op pad willen met één van jouw kinderen en wat zou je dan gaan doen?

Hello Food Festival | eethetbeter.nl

Dit bericht is gemaakt in samenwerking met HelloFresh. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *