Print Friendly, PDF & Email

Kan je echt niet zonder zon, zee en strand? Of misschien wel cultuur of sneeuw? Of ben je net zo lief thuis? Oftewel, hoe belangrijk is vakantie voor jou? Ik ben oprecht nieuwsgierig hoe jij hierin staat! Om een beetje in de stemming te komen deel ik vandaag de geur en smaak van Griekenland met jou: het recept voor Gyros kruiden!

Recept voor Gyros kruiden | eethetbeter.nl

Toe aan vakantie

Nu ik op het merk het kantoor steeds verder leeg zien stromen omdat mijn collega’s massaal vakantie hebben, vraag ik me af hoe de gemiddelde Nederlander zijn vakantie ziet. Is het een “moetje” omdat het dagelijks leven je uitput? Een soort aangename adempauze? Daar lijkt het wel op, want de vraag of ik toe ben aan vakantie wordt me momenteel bijna dagelijks gesteld.

Eerlijk? Ik kijk uit naar mijn vakantie, maar het is geen noodzakelijk kwaad om overeind te blijven. Ik hou van mijn werk, ik geniet van mijn foodblog/bedrijf en ben gek op mijn gezin. Nog eerlijker? Ik geloof dat mijn gezin de grootste leverancier EN afnemer van energie is. En als ik vakantie heb, heeft mijn gezin dat doorgaans ook. Even opladen gaat dan niet altijd op…

Low budget vakantie

Ik ben er nogal open over tegen jou dat ik van mijn blog graag mijn werk wil maken. Om die reden heb ik de keuze gemaakt een dag per week minder te gaan werken. Financieel hakt dat er flink in. Tot op heden heeft het volgen van mijn hart nog geen volle spaarrekening opgeleverd, maar gelukkig wel rijkdom op een heleboel andere vlakken. Het liefst zou ik met mijn gezin genieten van een vliegreis naar een luxe verblijf in het zonnige buitenland, met veel ontspanning, inspiratie, gezond eten en activiteiten voor de kinderen. Toch weet ik zeker dat ik het ook in Zeeland ontzettend naar mijn zin ga hebben dit jaar. Dan halen we de Griekse zon wel hierheen, onder andere met dit smakelijke recept voor Gyros kruiden!

Griekse Gyros Kruidenmix | eethetbeter.nl

Deze Gyros kruidenmix kan je gebruiken op kipfilet of varkensreepjes maar ook bijvoorbeeld in een vegetarische linzenburger, door de saus of in de hummus. Ik vond het originele recept op Smulweb.

Recept voor Gyros kruiden

Kruidenmix voor ongeveer 2 kilogram vlees. Bewaar de kruidenmix in een afsloten potje.

Ingrediënten

 • 2 theelepels Keltisch zeezout
 • 4 theelepels gedroogde oregano
 • 4 theelepels gedroogde tijm
 • 2 theelepels gedroogde peterselie
 • 1 theelepels gemalen zwarte peper
 • 1 theelepels kaneel
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • 1 theelepels uienpoeder
 • 2 theelepels komijn (djinten)
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
 • 2 theelepels chilipoeder

Benodigdheden

 • Koffiemolen of vijzel is handig

Bereiding

 • Voeg alle kruiden samen en maal of vijzel ze tot een fijne substantie;
 • De kruidenmix is direct klaar voor gebruik;
 • Eet smakelijk!

Kruip jij ook hijgend richting de finishlijn die we vakantie noemen?

Heb je dit recept voor Moussaka ook al gezien?

Zelf kruidenmix zonder pakjes en zakjes | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *