Recept voor gehakt uit een slaatje bla

Print Friendly, PDF & Email

Yep, het is zomer! Of het moet ervoor doorgaan ūüėČ En je hebt zin in een lekkere frisse, hartige maaltijd zonder veel poespas. En het liefst puur, onbewerkt en koolhydraatarm. Toch? Ik heb dat namelijk wel heel vaak! Dit gerechtje is dan echt ideaal. Lees snel verder voor het recept voor gehakt uit een slaatje bla.

Recept voor gehakt uit een slaatje bla | eethetbeter.nl

Een wrap van sla

Ik ben echt gek op brood en allerlei andere graanproducten. Maar het voelt niet altijd goed voor me. Zo jammer! Na alle salades waarbij stokbrood wordt geserveerd en rijk belegde sandwiches is het daarom nu tijd voor een beter alternatief. Ik heb een soort tortilla gemaakt van sla en deze gevuld met een hartig mengsel van gehakt en wortel. Met dit gerecht krijg je ongemerkt heel wat groente binnen.

Lazy day

Dit recept voor gehakt uit een slaatje bla is echt zo gemaakt, maar ik kan me voorstellen dat je niet zo’n zin hebt om een halve kilo wortelen te gaan staan raspen. Koop dan gerust voor deze ene keer eens geraspte wortelen in zo’n zakje uit de supermarkt. Op een lazy day ben ik daar absoluut ook toe in staat!

Sla wrap gevuld met gehakt | eethetbeter.nl

Recept voor gehakt uit een slaatje bla

Lunch of diner voor 4 personen. Koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij en past in de Paleo lifestyle. Eenpansgerecht.

Ingredi√ęnten

 • 500 gram rundergehakt
 • 500 gram wortelen, geraspt
 • 2 cm verse gember, geraspt
 • 2 uien
 • halve rode peper
 • baby romaine sla
 • zout en peper

Bereiding

 1. Snipper de ui. Was de sla en haal de blaadjes los. Laat ze drogen. Zorg dat de wortelen al geraspt zijn en de gember fijngesneden. Haal de zaadlijsten uit de peper en snij ook deze in kleine stukjes;
 2. Verwarm een koekenpan en rul het gehakt. Voeg de gesneden uien hieraan toe;
 3. Als het bruin begint te kleuren kan je ook de wortelen, de gember en de peper aan het gehakt toevoegen;
 4. Laat het geheel 5 √° 10 minuten pruttelen;
 5. Breng op smaak met zout en peper;
 6. Serveer het gehaktmengsel op de blaadjes sla;
 7. Eet smakelijk!

Ik vind dit gerechtje echt zorgen voor wat balans in al die extra broodmaaltijden en het gebrek aan groente tijdens de vakantie. Aangezien je maar één pan nodig hebt, is het recept voor gehakt uit een blaadje sla ook heel geschikt voor onderweg.

Kost het jou ook extra moeite om tijdens de zomer minder brood / pizza / pasta te eten?

Koolhydraatarm recept | eethetbeter.nl

Related Posts