Recept voor gezonde aardbeienmousse

Print Friendly, PDF & Email

Twee jaar is hij. Zijn blonde krullen zijn niet te temmen. De blik in zijn ogen is meestal zeer ondeugend. Zijn gedrag overigens ook. Al is hij net zo’n groot deel van zijn tijd druk met knuffelen of op een andere manier fysiek contact zoeken. Hij is gek op banaan, aardbei en avocado en sjonge, wat geniet hij van dit recept voor gezonde aardbeienmousse. Ik heb het over mijn jongste zoon: Fedde!

Recept voor gezonde aardbeienmousse | eethetbeter.nl

Zoveel liefde

Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje twijfelde ik of ik van een ander kindje net zoveel kon houden. Had ik wel zoveel ruimte in mijn hart? Op het moment dat Ravi werd geboren viel deze onzekerheid weg want ik was direct stapelgek op dat jongetje! Het mooie is dat ik dit ongemakkelijke gevoel bij zwangerschap nummer drie helemaal niet had. Ik wist gewoon al dat ik ook verliefd zou worden op dit kindje. Gelukkig kreeg ik gelijk.

Inmiddels weet ik dat ik van wel honderd kinderen zou kunnen houden. Zo’n groot gezin past misschien niet in mijn agenda, maar wel in mijn hart. Mijn kindjes zijn stuk voor stuk uniek en ik bewonder ze ieder op een andere manier. Fedde is onze Benjamin en zal die rol binnen het gezin altijd hebben.

Zoetekauw

Ik merk dat we bij Fedde andere keuzes maken dan bij zijn grote broers. Het is een echte zoetekauw en krijgt ook vaker zoet broodbeleg bijvoorbeeld. Dat komt ook wel een beetje omdat ik besef dat er in appelstroop minder rommel zit dan in vleeswaren, maar dat terzijde. Zoonlief is gelukkig ook gek op fruit, zoals banaan, aardbeien en druiven. Rozijnen is hij ook gek op en snoeptomaatjes niet te vergeten. Wie wel eens persoonlijke filmpjes van mij ziet op Instagram Stories weet dat Fedde bijna standaard de pot met tomaten leeg eet als ik sta te koken.

Dit recept voor gezonde aardbeienmousse, dat ook heel geschikt is als ontbijt, dessert of tussendoortje, is gemaakt met een aantal van de favoriete ingrediënten van Fedde. Hier in huis valt het onwijs in de smaak, zeker bij onze jongste!

Recept voor gezonde aardbeienmousse | eethetbeter.nl

Recept voor gezonde aardbeienmousse

Ontbijt voor 2 personen of dessert voor 4 personen. Glutenvrij, lactose vrij en geraffineerde suikervrij.

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 1 rijpe avocado
  • 100 gram aardbeien
  • halve theelepel vanillepoeder

Bereiding

  1. Schil de banaan en de avocado. Verwijder de kroontjes van de aardbeien;
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of staafmixer en pureer/meng totdat er een luchtige, egale mousse ontstaat;
  3. Eet smakelijk!

Was jij eerst ook bang dat je van je tweede kindje minder zou houden dan van je eerste?

Aardbeienmousse van avocado | eethetbeter.nl

Related Posts