Print Friendly, PDF & Email

Als kind hadden we vaak de traditie dat we een keer per week iets makkelijks aten. Niet altijd persé junkfood en eigenlijk altijd met wat groente, maar vaak wel een feestmaaltijd voor de kinderen. Een van de succesrecepten was die voor gevuld stokbrood met Stroganoff-gehakt. Heerlijk! We gebruikten daarvoor een zakje met kruiden. Tegenwoordig doen we dat beter, vandaar bij deze het recept voor Stroganoff kruidenmix!

Mix voor strogranoff kruidenmix | eethetbeter.nl

Eigen keuze

Het voordeel van koken zonder zakjes en pakjes is dat je weet wat erin gaat. Bovendien kan je zelf bepalen hoe zout je het maakt en zelfs wat voor zout je eraan toevoegt. Ook zitten er geen nare toevoegingen in. Smaakversterkers zoals E621 vermijd ik al een langere tijd, maar nu ik ook melkpoeder (lactose) moet vermijden ontdek ik opnieuw wat er allemaal voor vulling in kant en klare producten wordt gestopt.

Gevulde paprika met stroganoff gehakt | eethetbeter.nl

Lekkere vulling voor bijvoorbeeld champignons

Genoeg blablabla over het zelf én beter maken van je eten nu: laten we het over het recept voor Stroganoff kruidenmix hebben! Wij gebruiken het bij voorkeur door het gehakt, dat we in een stokbrood met verse paprika, katenspek en kaas stoppen. Natuurlijk kan je het stokbrood ook vervangen door een paprika, champignon of courgette die je vult.

Gevuld stokbrood | eethetbeter.nl

Recept voor Stroganoff kruidenmix

Zelfgemaakte kruidenmix voor circa 500 gram gehakt.

Ingrediënten

 • 1 theelepel gedroogde tomaat
 • 1 theelepel oregano
 • 1 theelepel basilicum
 • 1 theelepel knoflook
 • 1 theelepel paprika
 • 1 theelepel peterselie
 • 1 theelepel zeezout of lavasblad
 • 1 theelepel selderij
 • 1 theelepel koriander
 • 1 theelepel cayennepeper

Bereiding

 • Meng alle kruiden door elkaar heen en hak ze eventueel fijn met een koffiemolen of staafmixer;
 • Eet smakelijk!

Waar zou jij deze kruidenmix het liefst doorheen mengen?

Mix voor Stroganoffkruiden | eethetbeter.nlMix voor stroganoff kruiden | eethetbeter.nl

Dit recept is afkomstig van Andreas. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *