Print Friendly, PDF & Email

Waar je mij ’s nachts voor wakker kunt maken? Zonder twijfel voor een tosti! Ik ben namelijk gek op kaas! Dubbel pech dus toen ik een half jaar geleden hoorde dat ik lactose intolerant ben. Gelukkig is er een hoop kaas die ik wel mag eten heb ik onlangs ontdekt, waaronder die van Parrano. Weet je dat ik vorig weekend naar Italië ben geweest om te koken met deze heerlijke kaas? Je leest er binnenkort meer over, want ik deel nu eerst 10 verrukkelijke recepten met kaas!

10 verrukkelijke recepten met kaas | eethetbeter.nl

Parrano kaas

Je kent Parrano misschien van de strooikaas in het rode potje of zakje, maar Parrano heeft nog meer heerlijke kaas in het assortiment. De natuurgerijpte kaas smaakt naar passie en temperament aldus de makers en ik zal de laatste zijn die de mening van “la dolce vita” ontkracht. Zelfs met mijn lactose intolerantie kon ik genieten van de Originale en de Robusto omdat de lange rijping ervoor zorgt dat alle lactose is “opgegeten”. Om in superlatieven te spreken over Parrano kaas: “I LOVE IT!”.

Koken met kaas

Binnenkort duik ik de keuken in om nog meer lekkere recepten te bedenken met kaas. Wat mij betreft kan er namelijk niet genoeg kaas op bijvoorbeeld een ovenschotel te zitten. Niks mis met kaas hoor, maar alles waar té voor staat 😉 Vandaag zet ik alle verrukkelijke recepten met kaas van mijn blog op een rijtje!

10 verrukkelijke recepten met kaas

1) De koolhydraatarme tacoschelpen staan met stip op 1. Geweldig zijn ze en zo lekker om nog te belegen met vlees en salade.

Recept voor koolhydraatarme tacoschelpen van kaas | eethetbeter.nl

2) Nog zo’n verrukkelijk recept met kaas: courgettepannenkoeken. Het water loopt me al in de mond bij het zien van de foto!

Recept voor courgettepannekoeken met kaas

3) Voor mij helaas een no-go op dit moment, maar een feestje voor de kinderen: het broodje caprese.

Lekker belegd broodje | eethetbeter.nl

4) Weet je waar ik ook echt warm voor loop? Voor een pizza met rode biet, boerenkool en geitenkaas. HEERLIJK! Nu we het toch over pizza’s hebben, deze pizza muffins zijn een aanrader voor een traktatie of lunch op school.

Recept voor pizza-muffins | eethetbeter.nl

5) Kaasfondue is mij een dagje buikpijn meer dan waard. Ik ben er ongelofelijk gek op! Overigens bestaan er ook pilletjes (“lactase”) die ervoor zorgen dat ik de lactose in zuivel wel kan verteren.

Gesmolten kaas is the best | eethetbeter.nl

6) Over school gesproken: Mini Babybel kaas kan je heel leuk beplakken tot Angry Bird of Pokeball als traktatie.

Angry Birds traktatie van Mini Babybel Kaas | eethetbeter.nl

7) Omdat een lekkere moussaka niet te weerstaan is! Zeker niet als je hem de avond van tevoren al hebt bereid en je hem alleen nog maar hoeft op te warmen.

Ovenschotel Moussaka zelf maken | eethetbeter.nl

8) Extra groente en geen vlees. Maar wel heeel veel kaas natuurlijk op deze groentelasagne.

Recept voor vega groentelasagne met veel kaas | eethetbeter.nl

9) Tussen alle heerlijke ovenschotels met een overdaad aan kaas mag deze snelle Ceasar Salad natuurlijk ook niet ontbreken!

Simpele Ceasar Salade | eethetbeter.nl

10) De combinatie van courgette met kaas kwam hier al eerder voorbij en dat is natuurlijk omdat hij zo goed is. Moet je dit recept voor courgette-kruidenkaashapjes maar eens zien!

Recept voor courgette-kruidenkaas-hapjes | eethetbeter.nl

Hou jij ook zoveel van kaas? Deel (de link naar) jouw favoriete recept met kaas in de reacties!

Koken met Parrano kaas | eethetbeter.nl

Ik ben voor dit receptenoverzicht geïnspireerd door een heerlijk weekend koken met Parrano kaas. Lees ook mijn disclaimer.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *