Wat je aandacht geeft groeit #3

Print Friendly, PDF & Email

Aan het begin van 2017 maakte ik plannen voor het nieuwe jaar. Ik besloot deze online te zetten als stok achter de deur om ermee aan de gang te gaan. Inmiddels is het jaar al voor drie kwart voorbij. Lees je mee hoe het er nu voor staat in “wat je aandacht geeft groeit #3”?

Ik ben een dromer

Onlangs werd me gevraagd of ik een dromer ben. Ik moest er even over nadenken en kon toen bevestigend antwoorden. Ondanks mijn enorme liefde voor mensen en de energie die ik haal uit de omgang van anderen, kruip ik toch graag in mijn cocon om tot rust te komen. Als kind uitte zich dat in urenlang lezen, tegenwoordig kruip ik achter de computer en “praat” ik tegen jullie.

Soms heb je van die dromen

die je wakker houden

tot je ze uitvoert

Loesje

Volwassen geworden paardenmeisje

Een jaar of 25 geleden was ik groot fan van “Penny”; een tijdschrift vol verhalen over pony’s en paarden. In dat blad leek het dagelijkse kost te zijn dat er een oude man vanuit het niets opdook en zijn prachtige pony cadeau gaf aan een willekeurige paardenliefhebber. Dat wilde ik ook! Nu ik volwassen ben is er eigenlijk niets veranderd. Ik hoop nog steeds op de een of andere manier ontdekt te worden, te worden beloond voor mijn harde werken en van bloggen mijn werk te maken.

Wat je aandacht geeft groeit

Iedere dag een beetje liefde en aandacht en zelfs de kleinste dingen kunnen groot worden. Daarom deel ik mijn bucketlist met jullie!

✓ Tien boeken lezen

Zoals ik al eerder schreef, was lezen vroeger mijn ultieme vorm van ontspanning. Dit jaar pakte ik het lezen weer op. Het liefst lees ik literaire thrillers (bijvoorbeeld van Loes den Hollander) of chicklits. Astrid Harrewijn schrijft heerlijke romantische boeken met een vleugje spanning. Ik las dit jaar ook de reeks Calendar Girl boeken van Audrey Carlan en Zeven soorten honger van Renate Dorrestein. Voor mijn blog kocht of kreeg ik ook fijne boeken, zoals “De sensaties van smaak”, “Nooit meer te druk”, “Mooi rood is niet lelijk”, “Maak ze gek”, “Stille slopers”, “Geluk zit niet in een sixpack” en “Super eten voor superkinderen”.

✓ Recepten die meer dan “gewoon lekker” zijn

Ondanks dat ik het er niet altijd bij vertel, zijn de recepten op mijn blog voorzien van onder andere de juiste combinatie van ingrediënten, het gebruik van goede vetten – al naar gelang of ze verwarmd kunnen worden – en de beste oventemperatuur om je lichaam zo optimaal mogelijk te voorzien van voedingsstoffen. Lekker toch? Ik ben natuurlijk niet voor niets natuurvoedingsadviseur.

✓ Ebook uitgeven met gezonde traktaties

Yeah I did it! Ebook “25 traktaties gemaakt van fruit” is nu online te koop! Ik ben ontzettend trots op deze bundeling van gezonde traktaties voor op school, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal.

 

✓ Meer koken met kinderen

Wie mijn Instagram stories volgt, ziet dat ik heel regelmatig de keuken in duik met mijn kroost. Ze willen zo graag helpen en zijn meer bereid tot proeven als ze iets zelf gemaakt hebben. Geldt dat bij jouw kindjes ook?

✓ Op een “food trip” met workshops, proeverijen en een luxe verblijf

Ik ging met Parrano kaas naar Italië en had een GEWELDIG weekend. Het verslag lees je hier.

Het lukte!

Onderstaand bucket list materiaal kon ik al afstrepen. Lezen hoe en waarom? Lees dan deel 1 en deel 2 van “wat je aandacht geeft groeit”:

✓ Doelgroep: gezinnen!

✓ Naar een (yoga) retreat

✓ Tien kilometer aan een stuk hardlopen

✓ Iedere maand een thema en iedere week een nieuwsbrief

✓ Een presentatie geven voor een groep mensen

✓ Sporten onder begeleiding van een personal trainer

✓ Meer genieten!

We blijven dromen

Dit jaar heeft nog drie maanden om onderstaande dromen waar te maken:

✗ Geld verdienen met mijn blog

✗ Opleiding orthomoleculaire voeding voor kinderen afronden

✗ Avond koken in een restaurant

✗ Mooi en lekker desembrood leren bakken

✗ Rijden in een Tesla

Tot zover mijn update. Ken jij iemand die me kan helpen om bovenstaande dromen te verwezenlijken? Dat zou ik heel gaaf vinden! Mailen kan naar annemieke@eethetbeter.nl!


Dit is een persoonlijk artikel. Lees ook mijn disclaimer. Op de afbeeldingen zie je:

  1. De binnentuin van Villa Parrano (blog)
  2. Verzopen katjes: een wandeling in de regen met Fedde op mijn rug
  3. Nesrin van a Daily Cup of Bla Bla Bla en ik bij Food Talks 2.0 van Hello Fresh
  4. Mijn horloge voor de start van een rondje rennen
  5. Een portretfoto van mij zelf
  6. Tygo, Ravi en ik na een uurtje klimmen in het Klimbos

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *