Recept voor Toscaanse Castagnaccio koekjes

Print Friendly, PDF & Email

Oh boy, wat word ik blij van jullie! Ik had het voornemen om november de maand van het suikervrij snoepen te maken, maar besloot toch voor thema “koekjes bakken” te kiezen. De reacties op mijn Facebook-post hierover waren zo leuk! Vandaag trap ik het maandthema af met het recept voor Toscaanse Castagnaccio koekjes.

Recept voor Toscaanse Castagnacchio koekjes | eethetbeter.nl

Iedere maand een thema

In januari nam ik me voor om iedere maand een thema te geven op mijn blog. Er kwamen al diverse dingen voorbij, denk aan warm eten, salades en gezond trakteren. Schroom niet om jouw suggesties voor nieuwe thema’s naar mij te mailen (annemieke@eethetbeter.nl). Het thema van november wordt dus (suikervrije) koekjes bakken.

Recept voor Italiaanse koekjes | eethetbeter.nl

Facebook-enthousiasme

Mijn spontane Facebook bericht werd verwelkomd met enthousiasme en leuke suggesties voor nieuwe recepten. Ik kijk er echt naar uit om aan de slag te gaan met speculaas en andere Sinterklaas-dingen, havermout, bokkenpootjes en lange vingers. Als jullie nog meer suggesties hebben, of een superrecept zonder bewerkte ingrediënten zoals witte suiker, dan graag!

Maandthema koekjes bakken | eethetbeter.nl

Italiaanse koekjes

We trappen dit maandthema af met het recept voor Toscaanse Castagnaccio koekjes. Dit bijzondere koekje is gemaakt van kastanjemeel en is niet echt zoet, maar ook niet echt hartig. De combinatie van de knapperige noten, het zeezout en de rozijnen zorgen voor een bijzondere smaaksensatie. Echt het proberen waard! Kastanjemeel kan je onder andere kopen bij Ecomarkt. Weet je dat je een 10% kortingscode voor Ecomarkt krijgt als jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief? Nee geen sponsoring hoor, gewoon enthousiast 🙂

Koken met kinderen | eethetbeter.nl

Recept voor Toscaanse Castagnaccio koekjes

Bijzonder recept voor Italiaanse koekjes.

Ingrediënten

 • 250 gram kastanjemeel
 • 100 gram pijnboompitten
 • 40 gram rozijnen
 • 50 gram hazelnoten
 • takje rozemarijn
 • snuf zeezout
 • 2 eetlepels olijfolie
 • ongeveer 350 ml water (warm)

Bereiding

 1. Week de rozijnen in het warme water;
 2. Warm de oven voor op 175 graden (hetelucht);
 3. Zeef het kastanjemeel en hak de hazelnoten en de rozemarijn grof;
 4. Rooster de pijnboompitten en de hazelnoten en laat ze afkoelen;
 5. Roer alle ingrediënten door elkaar heen, inclusief het weekwater van de rozijnen;
 6. Bedek de bodem van de bakplaat of bakvorm met bakpapier en vervolgens met een laag van het deeg;
 7. Bak de castagnacchio in circa 30 minuten gaar en lichtbruin;
 8. Snij de warme koek in stukjes van 3 x 5 cm;
 9. Eet smakelijk!

Welk koekje is jouw absolute favoriet?

Een overzicht van alle recepten voor suikervrije koekjes op mijn blog vind je hier!

Recept met kastanjemeel | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *